reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

Kasiula
Dopisz proszę przy mojej córeczce drugie imię tzn będzie Sonia Marzena :tak:
W mojej rodzinie taka tradycja ze drugie imię dziecko zawsze ma po swoim rodzicu :tak:
mój D wczoraj dał tą samą propozycję żeby była Victoria Kamila...
czyli po mnie.... ale ja chyba chc dać nne jakeś ;-)
wkońcu już Kamila w rodzinie jest (czyt ja:-p więc po co druga :-D)

reklama
Nasz Tomus drugie imie dostanie wlasnie po tacie :-) od pcozatku uwazalam to za oczywiste, nawet sie nikogo nie pytalam, tak postanowilam i juz :-)

Kasiula
Dopisz proszę przy mojej córeczce drugie imię tzn będzie Sonia Marzena :tak:
W mojej rodzinie taka tradycja ze drugie imię dziecko zawsze ma po swoim rodzicu :tak:

A ja juz wiem jak moja mala bedzie miala na trzecie :-D Kobiety u mnie w rodzinie na trzecie imie biora pierwsze imie matki. Tylko jeszcze sie nie zdarzylo (z tego co ja pamietam) zeby byly dwie corki. Zawsze bylo syn + corka lub jedna corka + kilku synow, ale nie wiecej jak jedna cora. Wiec troche nie wiem jak to bedzie, bo wychodzi na to ze Julia i Joasia beda mialy tak samo na trzecie. No chyba, ze tradycji nie podtrzymamy ;-)

u mnie zreguly daja drugie imie po chrzestnych, wiec moj syn musialby byc Blazej (imie bardzoooo mi sie podoba) ale niestety tutaj nie mialabym go nawet jak zapisac bo planujemy dzidzie ochrzcic w angielskim kosciele. No i tutaj dosc czesto uzywane jest drugie imie z tego co za uwazylam a niestety na Blazeja mowia Baż ewentualnie Błaż... :-D tak wiec narazie nie mamy nic wybranego. Moze chrzestny da jakas propozycje ;-)

A ja chce zeby mala miala tylko jedno imie bo drugie zawsz uwazalam za bezuzyteczne....czy przy chrzcie trzeba wybrac drugie?czy moze zostac jedno?
Wydaje mi się że może zostać jedno. Wiem ze księża czasem wymagają imienia jakiegoś świetego przy chrzcie (1 albo 2 imię) ale to chyba tylko ich wymysł...
Nie są dze aby gdzies było napisane że "nieświęte" imię nie może byc ochrzszczone..

reklama
a nawet jak będą wymagali drugiego, to przecież tylko będzie zapisane w kościelnych papierach, ale raczej nie wymagają, bo dużo osób ma tylko jedno imię, a w wieku moich rodziców to już większość ma chyba tylko jedno bo się nie dawało dwóch.

Do góry