reklama
Tak tak Alexander to poprostu Olek :-) Mi sie podoba Olek, syn kolezanki ma tak na imie, jest przekochany, Alessandro tez fajnie, tak po Wlosku hehe moj chcial dac na imie synkowi Santino w skrocie Santi
Ja synkowi daje Olivier pomimo tego ze jego siostra ma Oliwia na imie, wytlumaczylam mezowi ze i tak i tak nie beda miec ze soba kontaktu bo raz na pol roku to jakby wogole. A nikomu innemu to nie przeszkadza tylko jemu wiec nie ma wyboru
Jakie imie nie wybierzesz to oba sa bardzo ladne ;-)
Gosiu mysle ze kolor wozka bysmy wybaczyly hehehe :-)
gosiaczku:-)oj furrore zrobisz w pl takim buzemja cale szczescie pokierowalam sie rozsadkiem i kupilam koloru takiego jak ma klaudzia...inaczej moj Olivier lub Alexander musial by jezdzic buzzem koloru czerwonego
no to wtedy bedzie sie dzialo...jak i ty zdecydujesz sie na Olivierazalozymy watek "Oliviery z listopada i ich buzzy"
mi osobiscie to nie przeszkadza..jesli komus imie sie podoba to czemu nie...tym bardziej ze ja i tak mieszkam w holandii...klaudzia w anglii..no a ty w polsce
wyczytalam rowniez gdzies w necie..ze imie dziecka w jakis sposob wplywa na charakter i otoczenie...rowniez tam pisalo ze jesli imie dziecka posiada literke "R"bedzie bardzo utalentowane i madre..ile w tym prawdy to niewiem...ale tak ponoc jest w starych przesadach
chcialabym wam cos jeszcze opowiedziec...krotko przed ciaza bylam z moim M na dyskotece,tam zesmy sie troche poklocili bo ja chcialam zostac dluzej no i moj sie wkurzyl i wyszedl z dyskoteki a ja jeszcze na parkiecie dupskiem krecilamokazalo sie ze moj M caly czas na mnie czekal przed dyskoteka...i jak wyszlam na dwor to tak zaczol wrzeszczec ze ja niezastanawiajac sie odwrocilam sie na piecie i poszlam w druga strone..po drodze zatrzymalam taksowke by spytac sie o kierunek drogi...no a taksowkarz ze sama o tej porze i bla bla bla...zawiozl mnie do domubo i tak jechal w tym samym kierunku...(nie byl to holender-turek z pochodzenia)...no i potem zaszlam w ciaze...pewnego dnia poklocilam sie z moim M i tak mnie wkurzyl ze powiedzialam mu ze te dziecko to nie jego tylko taksowkarza tego co mnie zawiozl do domu...potem z moim M sie pogodzilismy..ja czasami sobie zartowalam ze bedzie maly abdulek albo fatima...no a potem to wszystko juz przycichlo i zapomnialam o tym...a moj M wczoraj wieczorem ni stad ni z owad...wypalil mi ze jak dziecko urodzi sie ciemnej karnacji z brazowymi oczyma to bede miec wielki problem z nim...hahahahnawet nie przypuszczalam ze moj M az tak do serca sobie to wziol..a moj synek Mateusz wczoraj rowniez mnie sie pytal jakiego bedzxie mial brata..czarnego czy bialegomusialam mu wytlumaczyc na czym rzecz polega i dlaczego rodza sie czarni..mulaci i biali...no ale to,to musialybyscie na zywo zobaczyc..mojego M i synka...z jaka powaga i w jaki sposob to bylotroche nie na temat to jest no ale zaczepilam tu malego abdulka i fatimke:-)
neferetete
Fanka BB :)
A jak wam się podoba imie NIKITA? Dla dziewczynki oczywiście .
Czy znacie kogoś, komu udało się tak nazwać dziewczynkę? Z tego co wiem są olbrzymie problemy z nadaniem takiego imienia w USC, ponieważ w Polsce jest ono uznawane za imie męskie (np. Nikita Chruszczow). Ja uważam, że to głupota... w Rosji może tak jest, ale w Polsce nie znam imienia męskiego kończącego się na "a".
A jak wam się kojarzy to imie? Myślicie, że warto o nie walczyć w Urzędzie Stanu Cywilnego?
Czy znacie kogoś, komu udało się tak nazwać dziewczynkę? Z tego co wiem są olbrzymie problemy z nadaniem takiego imienia w USC, ponieważ w Polsce jest ono uznawane za imie męskie (np. Nikita Chruszczow). Ja uważam, że to głupota... w Rosji może tak jest, ale w Polsce nie znam imienia męskiego kończącego się na "a".
A jak wam się kojarzy to imie? Myślicie, że warto o nie walczyć w Urzędzie Stanu Cywilnego?
C
Cleo1981
Gość
Będzie ciężko i nie wiem czy to możliwe...A jak wam się podoba imie NIKITA? Dla dziewczynki oczywiście .
Rada Języka Polskiego - Nikita
neferetete
Niestety widziałam tą decyzje Rady Języka Polskiego odnośnie imienia Nikita. Na szczęście to decyzja z roku 2003. Z tego co się zdążyłam dowiedzieć w roku 2005, ktoś jako pierwszy w Polsce nadał takie imie dziewczynce. Oczywiście po wielu bojach i latach walki :/ .
Nie udało mi się z tą osobą skontaktować. Jako argument do USC musiałabym podać chyba kilka takich przypadków + wymienić słynne nikity-kobiety np. z europy. Dlatgo szukam takich osób, którym się to już udało.
A jeżeli chodzi, o odczucia co do imienia Nikita, czysto fonetyczno-estetyczne ? Poza tym, że kojarzy się z płatną morderczynio-narkomanką?
Nie udało mi się z tą osobą skontaktować. Jako argument do USC musiałabym podać chyba kilka takich przypadków + wymienić słynne nikity-kobiety np. z europy. Dlatgo szukam takich osób, którym się to już udało.
A jeżeli chodzi, o odczucia co do imienia Nikita, czysto fonetyczno-estetyczne ? Poza tym, że kojarzy się z płatną morderczynio-narkomanką?
C
Cleo1981
Gość
Mi się kojarzy z serialową Niktą tą własnie blondynką co zabijała itp...
kaśka k
Mi się kojarzy z serialową Niktą tą własnie blondynką co zabijała itp...
no właśnie też mam takie skojarzenia z tym imieniem
u nas zostaje narazie Michalina i Marcel
stawialiśmy na Matyldę ale męża kuzynka urodziła i nas wyprzedziła
pinda jedna no a miała być karolina
nie lubię takich sytuacji z drugiej strony nie mogliśmy przecież nikomu zabronić
spodobało się im i tyle
kaśka k
Aleksander bardzo mi się podoba
A u nas moja wymarzona emilka coraz bardziej staje sie olenka, to byly nasze jedyne opcje, z tym, ze ja bardzo chcialam mileczke ale zobaczymy jak bobaska poloza mi na brzuchalku czy bedzie wygladala jak milenka czy olenka
reklama
xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
A jak wam się podoba imie NIKITA? Dla dziewczynki oczywiście
Ja znam jedna Nikite, ale Angielke no i tak jak sie niektorym kojarzy z morderczynia i narkomanka, to ta Nikita daleko od tego nie odbiegala.
A mi sie zawsze to imie rymowalo Nikitia- Chikita
Podziel się: