reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

reklama
Tak tak Alexander to poprostu Olek :-) Mi sie podoba Olek, syn kolezanki ma tak na imie, jest przekochany, Alessandro tez fajnie, tak po Wlosku hehe moj chcial dac na imie synkowi Santino w skrocie Santi
Ja synkowi daje Olivier pomimo tego ze jego siostra ma Oliwia na imie, wytlumaczylam mezowi ze i tak i tak nie beda miec ze soba kontaktu bo raz na pol roku to jakby wogole. A nikomu innemu to nie przeszkadza tylko jemu wiec nie ma wyboru :-D
Jakie imie nie wybierzesz to oba sa bardzo ladne ;-)

Gosiu mysle ze kolor wozka bysmy wybaczyly hehehe :-)

gosiaczku:-)oj furrore zrobisz w pl takim buzem:-Dja cale szczescie pokierowalam sie rozsadkiem i kupilam koloru takiego jak ma klaudzia...inaczej moj Olivier lub Alexander musial by jezdzic buzzem koloru czerwonego:-D:rofl2:
no to wtedy bedzie sie dzialo...jak i ty zdecydujesz sie na Oliviera:-Dzalozymy watek "Oliviery z listopada i ich buzzy":-D:-D:-D
mi osobiscie to nie przeszkadza..jesli komus imie sie podoba to czemu nie...tym bardziej ze ja i tak mieszkam w holandii...klaudzia w anglii..no a ty w polsce:tak:
wyczytalam rowniez gdzies w necie..ze imie dziecka w jakis sposob wplywa na charakter i otoczenie...rowniez tam pisalo ze jesli imie dziecka posiada literke "R"bedzie bardzo utalentowane i madre..ile w tym prawdy to niewiem...ale tak ponoc jest w starych przesadach:tak:

chcialabym wam cos jeszcze opowiedziec...krotko przed ciaza bylam z moim M na dyskotece,tam zesmy sie troche poklocili bo ja chcialam zostac dluzej no i moj sie wkurzyl i wyszedl z dyskoteki a ja jeszcze na parkiecie dupskiem krecilam:-p:rofl2:okazalo sie ze moj M caly czas na mnie czekal przed dyskoteka...i jak wyszlam na dwor to tak zaczol wrzeszczec ze ja niezastanawiajac sie odwrocilam sie na piecie i poszlam w druga strone..po drodze zatrzymalam taksowke by spytac sie o kierunek drogi...no a taksowkarz ze sama o tej porze i bla bla bla...zawiozl mnie do domu:tak:bo i tak jechal w tym samym kierunku...(nie byl to holender-turek z pochodzenia)...no i potem zaszlam w ciaze...pewnego dnia poklocilam sie z moim M i tak mnie wkurzyl ze powiedzialam mu ze te dziecko to nie jego tylko taksowkarza tego co mnie zawiozl do domu...potem z moim M sie pogodzilismy..ja czasami sobie zartowalam ze bedzie maly abdulek albo fatima...no a potem to wszystko juz przycichlo i zapomnialam o tym...a moj M wczoraj wieczorem ni stad ni z owad...wypalil mi ze jak dziecko urodzi sie ciemnej karnacji z brazowymi oczyma to bede miec wielki problem z nim...hahahah:-Dnawet nie przypuszczalam ze moj M az tak do serca sobie to wziol..a moj synek Mateusz wczoraj rowniez mnie sie pytal jakiego bedzxie mial brata..czarnego czy bialego:rofl2::-D:rofl2:musialam mu wytlumaczyc na czym rzecz polega i dlaczego rodza sie czarni..mulaci i biali...no ale to,to musialybyscie na zywo zobaczyc..mojego M i synka...z jaka powaga i w jaki sposob to bylo:-ptroche nie na temat to jest no ale zaczepilam tu malego abdulka i fatimke:-):tak:

A jak wam się podoba imie NIKITA? Dla dziewczynki oczywiście :) .

Czy znacie kogoś, komu udało się tak nazwać dziewczynkę? Z tego co wiem są olbrzymie problemy z nadaniem takiego imienia w USC, ponieważ w Polsce jest ono uznawane za imie męskie (np. Nikita Chruszczow). Ja uważam, że to głupota... w Rosji może tak jest, ale w Polsce nie znam imienia męskiego kończącego się na "a".

A jak wam się kojarzy to imie? Myślicie, że warto o nie walczyć w Urzędzie Stanu Cywilnego?

Niestety widziałam tą decyzje Rady Języka Polskiego odnośnie imienia Nikita. :( Na szczęście to decyzja z roku 2003. Z tego co się zdążyłam dowiedzieć w roku 2005, ktoś jako pierwszy w Polsce nadał takie imie dziewczynce. Oczywiście po wielu bojach i latach walki :/ .
Nie udało mi się z tą osobą skontaktować. Jako argument do USC musiałabym podać chyba kilka takich przypadków + wymienić słynne nikity-kobiety np. z europy. Dlatgo szukam takich osób, którym się to już udało.

A jeżeli chodzi, o odczucia co do imienia Nikita, czysto fonetyczno-estetyczne :) ? Poza tym, że kojarzy się z płatną morderczynio-narkomanką? :) :)

Mi się kojarzy z serialową Niktą tą własnie blondynką :sorry2:co zabijała itp...

:tak:no właśnie też mam takie skojarzenia z tym imieniem

u nas zostaje narazie Michalina i Marcel
stawialiśmy na Matyldę ale męża kuzynka urodziła i nas wyprzedziła
pinda jedna no:baffled: a miała być karolina
nie lubię takich sytuacji z drugiej strony nie mogliśmy przecież nikomu zabronić
spodobało się im i tyle:blink:

A u nas moja wymarzona emilka coraz bardziej staje sie olenka, to byly nasze jedyne opcje, z tym, ze ja bardzo chcialam mileczke ale zobaczymy jak bobaska poloza mi na brzuchalku czy bedzie wygladala jak milenka czy olenka :)

reklama
Do góry