Jedyny sposób - zrezygnujcie z obu tych imion i wspólnie (we dwoje, bez świadków) wybierzcie takie, które obojgu Wam sie podoba.Moja córeczka miała sie nazywać Vanessa... Mojemu mężowi sie podobało Wiktoria... Ja sie uparłam bardziej na Vanessa... No i jakoś sie zgodził bo nic do tego imienia nie miał... Ale wolał dac Wiki. No ale sie zgodził... I juz było gadane ze Vanessa... No a dziś sie spotkaliśmy z moimi i jego rodzicami... I jego mama powiedziała ze jej sie Vanessa nie podoba ze Wiktorka lepiej i zaczęła narzekać na te imie Vanessa ze to mało spotykane... No i wtedy mój mąż zmienił zdanie :/ i powiedział ze nie chce mieć Vanessy... Chce Wiktorka... No i klapa :/ Teściowo musi zawsze mieć na swoim :/ i kolejny raz będzie tak jak ona chce :/:/ Powoli mam tego dość!! Wybaczcie ze to napisałam ale musiałam...
reklama
kochana nie poddawaj sie! jesli tobie podoba sie takie imie to tak ma sie twoje dziecie nazywac, na boga, a co tesciowa ma do gadania? sama zadecyduj, a jak oni beda na mala wolali to ich sprawa, dla ciebie bedzie vanessa i koniec. nie daj sie! to twoj dzidzius a nie jej.
mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
Mirelka
Zgadzam się z agissą. Spróbujcie wybrać trzecią opcję...
Imię ma podobać się wam OBOJGU. A teściowej i reszcie rodziny nic do tego - może trzeba im to uświadomić.
Zgadzam się z agissą. Spróbujcie wybrać trzecią opcję...
Imię ma podobać się wam OBOJGU. A teściowej i reszcie rodziny nic do tego - może trzeba im to uświadomić.
Mirelka5
Zaciekawiona BB
Dziękuję!!
No macie racje... Ale juz było imie wybrane...
Oby sie znalazło jakieś które by nam razem sie spodobało.
Wiem dużo imion, ale ciężko sie zdecydować na te jedne z tak wielu... Mam nadzieje ze uda sie ze i mi i mu będzie sie podobać te imie.
No macie racje... Ale juz było imie wybrane...
Oby sie znalazło jakieś które by nam razem sie spodobało.
Wiem dużo imion, ale ciężko sie zdecydować na te jedne z tak wielu... Mam nadzieje ze uda sie ze i mi i mu będzie sie podobać te imie.
malina1979
;)
mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
malina
dokładnie tak samo zrobiliśmy jakis czas temu
dokładnie tak samo zrobiliśmy jakis czas temu
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
Jeśli Wy już wybraliście to niech tak zostanie...Moja córeczka miała sie nazywać Vanessa... Mojemu mężowi sie podobało Wiktoria... Ja sie uparłam bardziej na Vanessa... No i jakoś sie zgodził bo nic do tego imienia nie miał... Ale wolał dac Wiki. No ale sie zgodził... I juz było gadane ze Vanessa... No a dziś sie spotkaliśmy z moimi i jego rodzicami... I jego mama powiedziała ze jej sie Vanessa nie podoba ze Wiktorka lepiej i zaczęła narzekać na te imie Vanessa ze to mało spotykane... No i wtedy mój mąż zmienił zdanie :/ i powiedział ze nie chce mieć Vanessy... Chce Wiktorka... No i klapa :/ Teściowo musi zawsze mieć na swoim :/ i kolejny raz będzie tak jak ona chce :/:/ Powoli mam tego dość!! Wybaczcie ze to napisałam ale musiałam...
teściowa nie powinna mieć nic do tego jak dacie dziecku na imię...
swoją drogą Vanesa to śliczne imię...
Wg mnie jesteście dorośli i sami wiecie jak chcecie żeby się wasza dzidzia nazywała.... ona miała już swój czas do dawania imion..
może pogadaj z mężem że skoro już wybraliście to niech tak zostanie...
a ona się przyzwyczai napewno moja bratanica ma na imię Wanesa i każdemu się to imię podoba... i nikt nie mówi że jest dziwne i mało spotykane....;-)
Dorciaa
Fanka BB :)
Cześć babeczki!
Nie daj się Vanessa to piekne imię! Moja mama wywalczyła dla mnie i brata takie imiona jakie chciała ! W końcu to twoja dzidzia a nie teściowej;-)
Mój P był średnio zainteresowany wyborem imion, więc sama sobie poradziłam, on tylko wykreślał.
Na razie stanęło i chyba tak zostanie na mały Jasiu albo Lence.
Co sądzicie?
Pozdrawiam
Nie daj się Vanessa to piekne imię! Moja mama wywalczyła dla mnie i brata takie imiona jakie chciała ! W końcu to twoja dzidzia a nie teściowej;-)
Mój P był średnio zainteresowany wyborem imion, więc sama sobie poradziłam, on tylko wykreślał.
Na razie stanęło i chyba tak zostanie na mały Jasiu albo Lence.
Co sądzicie?
Pozdrawiam
reklama
malina1979
;)
Mary_mary, wydaje mi się, że droga selekcji jest dość rozsądnym rozwiązaniem;-)
Ciekawa jestem tylko jak osiągniemy porozumienie kiedy zostanie tych kilka, które będą się nam najbardziej podobać? Może pójść na noże;-)
Któregoś razu jak ;-)byli u nas rodzice i teściowie to rzuciłam kilka typów (niekoniecznie naprawdę obstawianych - za to baardzo oryginalnych) i obserwowałam, szczególnie Teściową Kobietka była przerażona, że możemy chcieć tak skrzywdzić jej wnuka hihi.
Z drugiej strony, gdy krytykowała kolejne imię to szlag mnie trafiał Generalnie uważam, że nadanie imienia dziecku jest przywilejem i obowiązkiem rodziców. Może niekoniecznie powinni być głusi na rzeczowe argumenty, ale nie muszą się liczyć z gustami:-)
Ciekawa jestem tylko jak osiągniemy porozumienie kiedy zostanie tych kilka, które będą się nam najbardziej podobać? Może pójść na noże;-)
Któregoś razu jak ;-)byli u nas rodzice i teściowie to rzuciłam kilka typów (niekoniecznie naprawdę obstawianych - za to baardzo oryginalnych) i obserwowałam, szczególnie Teściową Kobietka była przerażona, że możemy chcieć tak skrzywdzić jej wnuka hihi.
Z drugiej strony, gdy krytykowała kolejne imię to szlag mnie trafiał Generalnie uważam, że nadanie imienia dziecku jest przywilejem i obowiązkiem rodziców. Może niekoniecznie powinni być głusi na rzeczowe argumenty, ale nie muszą się liczyć z gustami:-)
Podziel się: