reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona lipcowych dzidziusiów

Dlatego im się pewnie ten Filip podoba, jak dużo fajnych Filipów dookoła. Dzieci lubią popularne imiona. Mój M na zajęciach sportowych dla przedszkolaków miał 5 Julek i podobno zachowywały się jak jeden organizm:)

martyska - Oliwia równie popularna jak Maja. Zobacz sobie tu na liście ile super imion dla dziewczynki jest, coś na pewno wybierzecie:) Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki

reklama
a my doszliśmy do imienia dla dziewczynki - Alicja
mojemu M. długo sie już podobało a Mati ma taką fajną Alicje w p-lu :-)
za to do chłopca - nie wiem podoba nam się Benjamin ale do nazwiska nie pasuje:baffled:

kati polecam benjamina, to nasz wybor na 100 procent dla synka, jest duzo zdrobnien a i u nas z nazwiskiem sie nie gryzie wiec na brzuszek juz w tej chwili mowimy Benus, Benek ;)

A ja Wam powiem, ze niby wiemy, ze chlopiec, niby imie wybrane (Maksymilian) a nadal mowimy maluszek, malenstwo, dziecko, dzidzius, bobas, nawet synek a jakos tak po imieniu nie umiem...

Ewcia z tej samej stroki przy wyborze imienia dla Oliwii korzystaliśmy ale do wypisania a nie co jakie ma miejsce ;) Ja bym dała Angelika ale wiecie jedna w domu chyba nam wystarczy po za tym mąż by chyba się zapłakał ;)

Angi - ale mi też chodziło o listę pomocną przy szukaniu imienia, a niekoniecznie o popularność. Martyska napisała, że nie wie, czy chce Maję, bo popularna i myśli o Oliwii, ale mężowi się nie podoba, a nie ma pomysłu na alternatywę:) Dobra, długa lista imion to świetna pomoc, a jak ktoś jeszcze chce popularne lub nie to sobie może przy okazji sprawdzić, choć to i tak tylko dla Wawy.

Dlatego im się pewnie ten Filip podoba, jak dużo fajnych Filipów dookoła. Dzieci lubią popularne imiona. Mój M na zajęciach sportowych dla przedszkolaków miał 5 Julek i podobno zachowywały się jak jeden organizm:)

martyska - Oliwia równie popularna jak Maja. Zobacz sobie tu na liście ile super imion dla dziewczynki jest, coś na pewno wybierzecie:) Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki

co zestawienie, to inne dane, ja z kolei czytałam, że najpopularniejsze w 2014 było Lena dla dziewczynki.

reklama
Do góry