reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona lipcowych dzidziusiów

Dziś w radio mowili, ze w Polsce po zmianie przepisów namnożyło się imion typu Carmen, Nicole, Elena, Jessica, Natan, Jordan, Brian, itp :p jeszcze jak ktoś ma niepolskie korzenie to ok. Ale jak wyjdzie sobie taka Jessica z nazwiskiem typowo polskim to tylko dziecka szkoda :p

reklama
Brońmy czystości naszego języka, niech będzie Dżesika :D

A tak poważnie to macie gdzieś jakąś fajną listę imion na sieci? Bo nie chce mi się przeglądać tych mega list z imionami typu Seksburga i Budzigniew, bo szkoda na to czasu. Jest jakaś lista gdzieś z w miarę standardowymi imionami? :)

Ja ostatnio na stronie dzidziusiowo.pl mężowi włączyłam i kazałam wypisać te, które mu się podobają i tam w miarę normalne byly :-) Też dalej u nas nie doszło do wyboru :p

A tak poważnie to macie gdzieś jakąś fajną listę imion na sieci? Bo nie chce mi się przeglądać tych mega list z imionami typu Seksburga i Budzigniew, bo szkoda na to czasu. Jest jakaś lista gdzieś z w miarę standardowymi imionami? :)

Bank Imion
Fajna stronka można prześledzić popularność imienia, porównać do innych itp.. :)
P.S. My wahaliśmy się między Mają, a Blanką, ostatecznie zdecydowaliśmy się na Maję- od kilkunastu lat jedno z najpopularniejszych, ale sama mam popularne (w moim pokoleniu) i nie przeszkadza mi to.

Hee u nas jest szeregowy

Heh, u nas na starszą między sobą mówimy "Jedynka" a na brzuszkową "Dwójka" :)

A ja byłam przekonana do Klary i zaczeła za mną chodzić Luiza.... Sama nie wiem teraz :/

Da chłopca podoba mi sie Eryk, Witold, Cyryl, Dawid.

Co do drugiego imienia to oczywiście nie ma porzeby ani przymusu, ja chce dać. Z pierwszą córką czytałam na głos imiona które mi się podobały i pierwsze przy którym sie poruszyła zostało jej drugim imieniem :)

Kurcze... Laura i Luiza, ładnie brzmi.... ciekawe co mój na to :)

reklama
Avalka a mi się bardzo podoba zestawienie Laura i Klara, super jest.

Thriade fajny spis imion jest na 'blog imiona nadawane w Warszawie' i na podstawie niego pisany był artykuł z tym nieszczęsnym "Żyrafem", a to jest spisane z Gazety Wyborczej, do której można podać co się chce i ten Żyraf to pseudonim, może jeszcze nie wybrali imienia, a tak sobie mówili o maluchu.

Mnie wszystkie Olivie przez V, Bryany i Jessici itp. nadawane przez zwykłych Kowalskich też rażą. W PL jest przecież tyle pięknych i często oryginalnych imion, także międzynarodowych.

U nas nadal bez ostatecznej decyzji.

Do góry