reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ImIoNa Girls&Boys

dziewczyny szukam i nie znalazłam niczego oprócz dłuuugiej wersji... Jaka jest angielska wersja imienia Kinga?? Bo wychodzi na to, że tylko Kunegunda ma zagraniczne odpowiedniki!:(

reklama
"Zdrobnienia imienia Kunegunda
  • Gundzia, Kindzia, Kinga, Kingusia, Kinia, Kiniek, Kuna, Kundzia, Kunia, Negund, Quna "
Odpowiednika imienia Kinga w języku ang. nie ma niestety.

:-)))

Na mnie wołali "Kajnga" i nie mieli problemow z wymowa
ja jakos za Kinią nigdy nie przepadałam, na mnie wołali Kina a w szkole Kindzia. A imie swoje lubie.
Moj synek miał byc Emilką, zakochana po uszy w tym imieniu . Za granica byłam nawet nie wiedziałam ze takie na czasie jest to imie w pl.

Hania to moja chrzestna więc u mnie wykluczone,
Witek to brat mojego teścia - wykluczone,
Leon - moj ukochany dziadek.
Martynka - zawsze mi sie podobało - wybrałam to imie dla mojej kuzynki, gdy sie urodzila - wiec wykluczone.
Podoba mi się Lusia (Lucynka) - no ale to moja mamcia.
I ja i moj kochany mamy tak ogromniaste rodziny, ze to się w glowie nie miesci...
Antosia, albo Marysia - tak da na imię moja mlodziutka cioteczka swojej malej w kwietniu 2012 :-)) (dwie brzuszatki jestesmy)

chodzi za mną ta Madlenka, oj chodzi...

Nadal jednak zostaje wersja Julcia(babcia miala byc Julią)/Franek(św. pamięci dziadzio). :- )))

Witajcie przyszłe mamusie :) jestem tu nowa, muszę się jeszcze odnaleźć o co tu dokładnie chodzi, ale też już poważnie zastanawiam się na imieniem dla mojego maleństwa, co prawda nie wiem jeszcze czy to będzie chłopiec czy dziewczynka, ale mam już pewne pomysły i tak....Bardzo podoba mi się Lenka, ale niestety wyprzedzili mnie jakiś czas temu znajomi i trochę głupio, więc rozważam Polę lub Szymona/Borysa... Pola widzę, że popularna :)

reklama
Do góry