reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ImIoNa Girls&Boys

U nas zostaje Kinga :) wczoraj postanowiliśmy. Cały czas to imię tłucze nam się po głowach, wybiło z kretesem wcześniejszą Emilkę i mimo że zdrobnienie Kinia mi się nie widzi to "coś" w tym imieniu jest magnetycznego :) No więc Tymek będzie miał siostrę Kingę :)

reklama
mata - własnie oba mają "coś" takiego .. fajnego :) i są krótkie, brzmią interesująco i pasują do nazwiska. Mam tylko nadzieje że maleńka nie będzie miała nigdy trudności zagranicą :)

A dziewczyny,z imion męskich mi się baardzo podoba Robert :)

ivi- jak Wy myslicie przyszlosciowo o corce....baaardzo;-):-)
ale to racja, ja nie pomyslalam o tym, choc polowe najblizszej rodziny mam zagranica, a moze moj syn bedzie chcial kiedys pojechac na studia do babci lub ciotki zagranice!
no to chyba i Ignacy i Witold odpadaja, choc musze to jeszcze wygooglowac:-)
ja od samego poczatku obstawialam Kinge i bardzo sie ciesze, ze tak ostatecznie wybraliscie!

Jonatana znam w Brukseli jednego mlodego żydka, a do tego ma dwie siostry; Noę i Dane ładnie, co?

a nam ciagle chodzi ten Witek po glowie, bo jak malusi to Witus, jak nastolatek to witek a jak dorosly pan prezes;-):-D to pan Witold!
ale Ignacy lepiej pasuje do nazwiska hm....

aaaa Robert jest superanckie!!! takie miedzynarodowe jak Patryk!

hehhe mata dobre :) Kinga bardzo ladne ja sie coraz bardziej zastanawiam nad Kornelia niby ladne imie ale takie twarde ;) hehe pewnie bedzie tak ze zaraz przed porodem zmienie tak jak zmienilam przy synku :) mial bys Kasper (marzenie jeszcze zprzed ciazy) cala ciaze byla Kasper a jakis miesiac przed okazal sie Kasjan :)

a synek wczoraj domnie mamusi mamusi a wies zz ebedzie Kolnelka i Kolnel masz dwa dzidizusie :szok: a zachwile mowi mamusi nebedzie Kolnelki tylko Kasjanka hahahaha

A może Jonatan czytane jak sie pisze? Mi sie podoba ;-)

właśnie nie Jonatan (bo to ja wymyśliłam i mnie się podoba) tylko Dżonatan - massakra (chyba mu się coś na mózg rzuca z przepracowania:-D)

A imienia Robert też nie znoszę od dawna jest takie twarde i w ogóle nie dla dziecka - Robercik? dodatkowo mój szwagier ma tak na imię, a jest wyjątkowo nieskręconą osobą :no:

ivi gratulacje Kingusi :-)
Mam kolezanke Kinge co mieszkala w UK z ciekawosci spytam jak sie przechrzcila bedac tam :-D
Ja tego imienia chyba nigdy nie wybiore.. ee tam co ma byc to bedzie, samo wyjdzie w praniu :-p

Kiedyś mi się strasznie imię Robert podobało, teraz już mniej, chociaż nadal lubię.
A Ignacy w moim odczuciu jest raczej łatwy międzynarodowo. Po angielsku to Ignatius, można skracać do Iggy. To jedno z moich ulubionych imion:tak:.

reklama
Dziewczyny , pytam z ciekawości dlaczego dla wielu z Was ważne jest żeby imię było międzynarodowe ??
Pierwszy raz spotkałam się z takim odejściem do sprawy ?? Tzn jak ktoś mieszka za granicą i raczej tam zamierza pozostawać to się nie dziwie , ale jak ktoś mieszka w Polsce i oboje rodziców ma Polaków to trochę niezrozumiałe jest to dla mnie ...

Do góry