reklama
ale Sara nide - za mało polskie, kojarzy mi sie z telenowela.
Hehe, pochodzenie ma takie samo jak choćby super polska Maria. Fakt, że akurat Sara nigdy specjalnej popularności nie zdobyła, ale to głównie dlatego, że przez wieki była nadawana głównie wśród mniejszości żydowskiej. Ja akurat lubię imiona biblijne, więc Sara mi się podoba. I jeszcze ma piękne znaczenie.
A co do imion psów, cóż, pewnie jakby dobrze poszukać to większość ludzkich imion noszą też jakieś czworonogi;-). Wiadomo, że nie nazwie się dziecka Kuba, jak w rodzinie był pies o takim imieniu, ale to że gdzieś tam się słyszało, że ktoś tak akurat na psa wołał, to moim zdaniem nie ma się co przejmować.
Perelandra
Fanka BB :)
tricia tak szczerze mówiąc to z tych imion ludzkich nadawanych psom tak na 100% nie dałabym tylko jednego - Cezary... Nie zniosłabym zdrobnienia "Czarek"
Perelandra
mnie tez się Tosia podoba, a Antonina to miała na imię moja psorka od fizyki - nie dość, że zdrowo rąbnięta, to przez cały semestr chodziła w jednym ubraniu (chyba traktowała je jak mundurek) i zawsze miała szminkę na zębach
Maria ale Tosia to oddzielne imię
Ja tak chciałam córce dac ale TZ się nie zgadzał
Co do imion psów macie rację, zawsze się znajdzie jakiś pies który ma na imię np jak ja Agata hahA
ale dla mnie Sara, Sonia to typowe imiona dla psów
Mójego faceta poprzedni sunia nazywała się Brygida
Ja tak chciałam córce dac ale TZ się nie zgadzał
Co do imion psów macie rację, zawsze się znajdzie jakiś pies który ma na imię np jak ja Agata hahA
ale dla mnie Sara, Sonia to typowe imiona dla psów
Mójego faceta poprzedni sunia nazywała się Brygida
Brigida - hahahahah to dobre!!!!!!!!!
Jak to Tosia to osobne imię ????? od kiedy to? gdzi eto jest napisane? bo nigdzie nie znalazłam ! wiem że Pola to już nie Apolonia i to mnie właśnie ucieszyło i skłoniło do tego imienia, ale Tosia samosia już tego nie wiedziałam.
Jak to Tosia to osobne imię ????? od kiedy to? gdzi eto jest napisane? bo nigdzie nie znalazłam ! wiem że Pola to już nie Apolonia i to mnie właśnie ucieszyło i skłoniło do tego imienia, ale Tosia samosia już tego nie wiedziałam.
Można nadać i Tosia, podejrzewam, że w USC przejdzie bez większych problemów, chyba że trafisz na upierdliwego urzędnika. Mnie się akurat nie podobają zdrobnienia w roli pełnych imion (Pola, Lena, Maja itp.), takie to dla mnie infantylne. Fajne może póki dziecko jest małe, ale w dorosłym życiu już mi się nie widzą.
MaMicurina
Sonia to faktycznie jak pies...wczoraj usłyszałam imię Nelly (!!!)
reklama
................Teraz i tak wszyscy go uwielbiają i obcy jak się dowiadują jak ma na imie to nie mogą wyjść z podziwu, że takie fajne imię i teksty w stylu "toż to istny Rysiu nie może być inaczej" są na porządku dziennym.
A co do imienia Edziu obecnie słyszę tak samo skrajne opinie jak przy pierwszym synku ot co.;-)
jopal- jak to mowi moj maz; bo wszystkie Ryski to fajne chlopaki
a z Edziem...no wiec, wlasnie nie ma sie co przejmowac opiniami znajomych i rodziny, bo pozniej przywykna i beda mowili; no jak to, ze niby moglby Edzio nie byc Edziem ;-)
Mamicurina- mam nadzieje tylko, ze Twoj byly szwagier to nie jest Ryszard wlasnie :-sorry2:
a zebyscie widzialy, ze moj sasiad strasznie wazny pan prezes ma takiego wieeeelkiego psa i ma wlasnie na imie....uwaga; AGATA ale strasznie mojej Julce sie podoba, bo od malego, jak jeszcze nie umial mowic to juz ja wolala; Agaaaa, Aaaaagaaaa hehehe
mini- Ewa pieknie! tez rozwazalam...
Sara tez ładnie!
ciekawe jak do samych naszych rozwiazan beda sie jeszcze zmieniac nasze typy;-)
Podziel się: