reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ImIoNa Girls&Boys

ale napisałam "zagmatwale" ..
tak mamy Remka ....nawet nie Remka ale tak na Smarka wołamy..
a chodziło mi o to ze Smarku wybrał imie dla brata a my z M przytaknelismy kompromisowo
(bo M chciał Bartusia, Mateuszka, Kacperka.. a ja z drugiej strony popularnosci... i sie spotkac nie moglismy ale Remek nas pogodził w połowie...)

a dla dziewuszki nie ma kompromisu......... z takich nie "na topie" to moj M preferuje Brygide ...

reklama
Tunia nie załamuj mnie :-D Antosia nie bo babcia mojej teściowej tak miała i wredna była . Jagódka nie bo tak się krowom nadawało , Małgosia nie bo Gocha będzie Mirka też nie bo babcia wredna ... nosz do stu piorunów .... :-D:-D:-D:-D

Mini Twoj M tez aparat nie z tej ziemi.. zawsze cos znajdzie...

A na Babcie TuniBasie pewnie by orzekł ze tak sie na wiewióry woła.

Kindzia moja Mama by się nie zgodziła bo starsznie nie lubi tego imienia .. i mówi że Konie tak były nazywane :-D
wio Baśka :-D:-D:-D ( mnie się podoba żeby nie było :-))

To jakie imię Remek zaproponował ??
A on Remigiusz jest ??

Villandra cieżko jest wybrać imię , zwłaszcza jak się ma odmienne gusta :tak:
Mnie się najbardziej Lilka podoba a co to przeszkadza że w dalekiej rodzinie jest ??:tak:

Mnie właśnie nie preszkadza i chętnie bym się zgodziła, ale mojemu się idea nie podoba :-:)no:

A Leon też padł, lae jak powiedziałam mężowi, że nasz "ulubiony" sąsiad - ciut dziwadło - co to naszego dziadka namiętnie nawiedza (działając nam na nerwy) własnie Leon ma na imię, to propozycja też umarła zamin się urodziła :baffled: Imię ładne, ale w naszym środowisku po prostu nie przejdzie - Leo [ Lejo] jest u nas po prostu jeden jedyny i nie do przebicia :-D

Vilandra no Ty tez masz przeboje.... wybrac takie imie zeby cały Morcinek "zadowolic",
zeby czasem im sie zle nie kojarzyło.. u mnie Leon był "na topie" jakis czas, nawet to M wyszedł z ta propozycja ale Smarku woła "Mełon" i tak jakos mi przeszło... Aleksy tez fajnie...a z "dzieczynskich" bardzo lubie Michaline... Michasia ślicznie i dziewczęco ale moj M to Michał i zapomnij...
u mnie taz zawsze coś...
Mini Smarku to Emil... dla mnie "Remek" dla M... "moje Milko"

Ostatnia edycja:
Swego czasu ze Smarkiem "zapakowanym" była propozycha Sebastian.. na to moj bracholek
(10 lat młodszy) zrobił wywiad wśrod młodziezy, bo ja to "staruch juz" a "imie musi" byc akceptowane przez "młodych gniewnych" (to jego słowa)
tak mi oznajmił...
Sebastian nie bo "Seba stodoła"
i teraz robi to samo... nic mu juz nie mowie ale on i tak "robi wywiady"

Sebastian i Sylwek fajnie. :)
Sylwester kojarzy mi się z moim ś.p. wujaszkiem. - lubił mnie tarmosić za policzki jak byłam brzdącem ,oj jak tego nie lubiłaaaaam!)
Luby pewno by mnie za Sylwka ochrzanił, bo jego kuzyn tak ma na imię i jest dziwakiem:p a Sebastianów nie lubi.

KIedyś podobało mi się Błażej. - chodzilam z takim do zerowki - był rok starszy. haha:)

reklama
Mini :-D:-D:-D

Vilandra ja proponuje sobie poszukac imienia, M nic nie mówić i po urodzeniu pójśc do USC i zarejestrować swojego maluszka pod imieniem, które Ci sie podoba, jak M taki wybredny :-p

U nas Albert póki co, chyba, że Dobrusi sie odwidzi i spodoba inne imię ;-) A niech siostra ma decydujące zdanie co do imienia ;-) (oczywiście do wyboru dajemy te co nam sie podobają ;-))

Do góry