reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ImIoNa Girls&Boys

ale napisałam "zagmatwale" ..
tak mamy Remka ....nawet nie Remka ale tak na Smarka wołamy..
a chodziło mi o to ze Smarku wybrał imie dla brata a my z M przytaknelismy kompromisowo
(bo M chciał Bartusia, Mateuszka, Kacperka.. a ja z drugiej strony popularnosci... i sie spotkac nie moglismy ale Remek nas pogodził w połowie...)

a dla dziewuszki nie ma kompromisu......... z takich nie "na topie" to moj M preferuje Brygide ...

reklama
Tunia nie załamuj mnie :-D Antosia nie bo babcia mojej teściowej tak miała i wredna była . Jagódka nie bo tak się krowom nadawało , Małgosia nie bo Gocha będzie Mirka też nie bo babcia wredna ... nosz do stu piorunów .... :-D:-D:-D:-D

Mini Twoj M tez aparat nie z tej ziemi.. zawsze cos znajdzie...

A na Babcie TuniBasie pewnie by orzekł ze tak sie na wiewióry woła.

Kindzia moja Mama by się nie zgodziła bo starsznie nie lubi tego imienia .. i mówi że Konie tak były nazywane :-D
wio Baśka :-D:-D:-D ( mnie się podoba żeby nie było :-))

To jakie imię Remek zaproponował ??
A on Remigiusz jest ??

Villandra cieżko jest wybrać imię , zwłaszcza jak się ma odmienne gusta :tak:
Mnie się najbardziej Lilka podoba a co to przeszkadza że w dalekiej rodzinie jest ??:tak:

Mnie właśnie nie preszkadza i chętnie bym się zgodziła, ale mojemu się idea nie podoba :-:)no:

A Leon też padł, lae jak powiedziałam mężowi, że nasz "ulubiony" sąsiad - ciut dziwadło - co to naszego dziadka namiętnie nawiedza (działając nam na nerwy) własnie Leon ma na imię, to propozycja też umarła zamin się urodziła :baffled: Imię ładne, ale w naszym środowisku po prostu nie przejdzie - Leo [ Lejo] jest u nas po prostu jeden jedyny i nie do przebicia :-D

Vilandra no Ty tez masz przeboje.... wybrac takie imie zeby cały Morcinek "zadowolic",
zeby czasem im sie zle nie kojarzyło.. u mnie Leon był "na topie" jakis czas, nawet to M wyszedł z ta propozycja ale Smarku woła "Mełon" i tak jakos mi przeszło... Aleksy tez fajnie...a z "dzieczynskich" bardzo lubie Michaline... Michasia ślicznie i dziewczęco ale moj M to Michał i zapomnij...
u mnie taz zawsze coś...
Mini Smarku to Emil... dla mnie "Remek" dla M... "moje Milko"

Ostatnia edycja:
Swego czasu ze Smarkiem "zapakowanym" była propozycha Sebastian.. na to moj bracholek
(10 lat młodszy) zrobił wywiad wśrod młodziezy, bo ja to "staruch juz" a "imie musi" byc akceptowane przez "młodych gniewnych" (to jego słowa)
tak mi oznajmił...
Sebastian nie bo "Seba stodoła"
i teraz robi to samo... nic mu juz nie mowie ale on i tak "robi wywiady"

Sebastian i Sylwek fajnie. :)
Sylwester kojarzy mi się z moim ś.p. wujaszkiem. - lubił mnie tarmosić za policzki jak byłam brzdącem ,oj jak tego nie lubiłaaaaam!)
Luby pewno by mnie za Sylwka ochrzanił, bo jego kuzyn tak ma na imię i jest dziwakiem:p a Sebastianów nie lubi.

KIedyś podobało mi się Błażej. - chodzilam z takim do zerowki - był rok starszy. haha:)

reklama
Mini :-D:-D:-D

Vilandra ja proponuje sobie poszukac imienia, M nic nie mówić i po urodzeniu pójśc do USC i zarejestrować swojego maluszka pod imieniem, które Ci sie podoba, jak M taki wybredny :-p

U nas Albert póki co, chyba, że Dobrusi sie odwidzi i spodoba inne imię ;-) A niech siostra ma decydujące zdanie co do imienia ;-) (oczywiście do wyboru dajemy te co nam sie podobają ;-))

Do góry