reklama
\Olavip Aleksander mi sie podoba choć troszkę długie, bo i nazwisko raczej w tych długich
Ja bym na malucha wołała Aleks i taka wersja mi się podoba, ale Olek to dla mnie masakra a tak zapewne wszyscy by na niego mówili więc się stawiam
No cóż czasu jeszcze dużo pewnie dojdziemy do porozumienia
u mojej kumpeli od razu mówili ALeks i tak się przyjęło. Nikt nie mówi Olek
Perelandra
Fanka BB :)
no właśnie, przecież to zależy od rodziców - jak będą mówić do dziecka Aleks to rodzina przejmie , a potem cała reszta świata
jak mój bratanek ma na imię Bartosz to rodzice tak do niego mówili(bo tak chcieli) i nikt nawet nie mówił "Bartuś" tylko "Bartosz" albo 'Bartoszek"
jak mój bratanek ma na imię Bartosz to rodzice tak do niego mówili(bo tak chcieli) i nikt nawet nie mówił "Bartuś" tylko "Bartosz" albo 'Bartoszek"
tricia- Laura i Klara pieknie, tylko dziwnie jakos jak ludzie zdrabniaja; Laurka.
Ja właśnie mam nadzieję, że takiego imienia w ogóle nie będą zdrabniać. Szczerze mówiąc nie przepadam za imionami, których w pełnej formie właściwie się nie używa (w stylu Małgorzata, do której każdy i tak mówi Gosia albo Małgosia) i specjalnie szukam takiego bez oczywistych zdrobnień.
kamilaedi
- mi sie Klara bardzo podoba, super imie
Kasiurek1983
miala byc Damaris Jowita lub Iga ;]nooo dokladnie, ja tez sobie nie wyobrazam, zeby po pol roku nazywania dziecka jakos tam, nagle zaczac mowic inaczej, moje dziecko by dostalo pomieszania zmyslow.
Kasiurek- no i super!! po tych Waszych dziwnych wynalazkach , ktorych juz nawet nie pamietam, to Iga czy nawet Jowita jest pieknie!!!
tricia- Laura i Klara pieknie, tylko dziwnie jakos jak ludzie zdrabniaja; Laurka.
dziekiIGA swietne
mata-kow
mama do kwadratu :)
A mnie się ostatnio spodobało Dąbrówka ale mąż nie chce o tym słyszeć
to może Dobrochnę przełknie ;-)
u nas póki co Albert zostaje, ale to jeszcze nic pewnego... Wybór zostawimy Dobrusi (ale proponujemy do wyboru nasze "typy"). Albert jej sie podoba i Franek Jeremi tez, tylko wymawia Jemeni i nie wiem czy to był dobry wybór
Pierwszy raz jak spytalismy się jak ma mieć braciszek na imię, to powiedziała "kupa śmiechu"
kamilaedi
mata- hehe to wam wybierze imie cos czuje 'niespotykane' hihi
reklama
u nas póki co Albert zostaje
Nie byłam przekonana do tego Alberta, ale jak się okazało, że u mnie jednak dziewczynka, to mi jednak tego imienia żal. Ciekawe, czy u mnie dotrwa na liście do ewentualnego syna.
Podziel się: