reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dzieciaczków czerwcowych 2013

U nas w pierwszej ciązy dla dziewczynki było wybrane Ewa Nina, kiedy na USG okazało sie ze dziewczynka to maż w drodze powrotnej powiedział że możne Nina zostawimy dla drugiego dziecka jesli by sie okazało że dziewczynka i tak zrobiliśmy (miał przeczucie). Z Ewą nie mam o tyle problemu że mamy mnóstwo ładnych zdrobnień, Ewunia, Ewcia, Ewka, Ecia- choć ja najczęściej mówię Ewa. Na Nine nie mam za bardzo pomysłu na zdrobnienie (choć imię i tak krótkie) ale mój szwagier dziś wymyślił Ninja:szok: (jemu nie za bardzo podoba się Nina). A na drugie mamy wybrane ja- Alicja, mąż- Marta (po mojej siostrze, która raczej będzie chrzestną)

reklama
kari moja szwagierka mieszka w Czechach i szukali specjalnie imienia dla córki, które tak samo brzmi w obu językach - i jest Natalka :-) może to jakieś rozwiązanie? chociaż wesoło byłoby gdybyście mieli Szczepana lub Małgorzatę :-p

kuzynka mojego męża wyszła za hindusa i mieszkają w uk, pierwszy syn ma na imię Milan [imię i hinduskie i słowiańskie - na słowacji popularne] a teraz drugi ma być leonard
mówi że ciężko im wybrać imiona wspólne dla obu kultur, z dziewczynkami łatwiej anita, maya...

właśnie zalezaloby mi zeby jednak nie łamali jezyka na szczepanie :-D:-D Juz to widze.... "szszszszczszsz...pan" :-D:-D Narazie Antoni ani Karol nie sa skresleni z tego tytulu ale moze cos bardziej przypadnie mi do gustu :confused: Najlepszym rozwiazaniem wlasnie jest uniwersalne imie, Adam takie posiada :-D i po ang i po polsku pisze sie i wymawia tak samo.

ja wprawdzie nie mieszkam za granicą, ale jak tak dalej pójdzie to może i sprzedamy chatę w polsce a kupimy 30 km dalej w niemczech ;-) dziś się dowiedziałam, że chcą nam dowalić nowy podatek za deszczówkę
no i myślę że nasze dzieci mogą nie chcieć mieszkać tu, więc imiona wybieramy raczej "międzynarodowe"
Artur i Filip łatwo zmienić na anglojęzyczne, sami mamy też uniwersalne Aleksandra i Adam
dlatego u nas zadne z polskimi znakami nie wchodza w grę - tak jak piszesz Szczepan czy Katarzyna... koleżanka Małgorzata skracana na Gosia miała problem w Niemczech - wszyscy mówili Gosza
a ja jej ciesz się że nie jesteś Kasza... ;-)

U nas z tytułu coraz większej ilości Franków, znowu na tapecie temat imion.
Może Feliks...nie wiem sama. Znowu dylemat :confused2:

Przy Michałku wahalam się między Michaś a Krzyś, stanęło na Michaś :tak:
Wszyscy jestesmy na M, Marek, Monika, Michał i teraz też szukamy na M (he he wiem wariactwo:-D)

Teraz wybór pewnie padnie na jedno z :
Maja, Magdalena, Melania, Malwina
Mikolaj, Mateusz

reklama
Do góry