reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych Pociech :D

Jeśli chodzi o imiona, to na chwilę obecną jesteśmy z mężem zgodni: gdyby była dziewczynka, nazwalibyśmy ją Ania, a jeśli chłopiec to Szymek. Choć to tylko wstępne typy, pewnie jeszcze kilka razy się nam zmieni :tak:

reklama
mąż z wielkim trudem w końcu wymyślił - Jakub, dla mnie nawet okej, już zdążyłam się z tym oswoić a on się wycofał - sprawdził na necie, że od kilku lat to najczęściej nadawane imię męskie w Polsce... Mówię mu - no i co, ja jestem Kaśka, w moich czasach mega popularne i co z tego, ale on się waha.. myślałam, że przy tej okazji przemycę Szymona, jako bardziej orginalne ale się okazało, że to drugie najczęściej nadawane imię..:szok::-D

katjusza77 - Szymon jak najbardziej, bardzo mi się podoba, sama bym dała tylko moja koleżanka ma syna o tym imieniu wrr... Jakub bardzo ładne ale jaoś ostatnio dużo tych Kubusiów, dla mnie nie.
Ale to tylko moje zdanie ;)

Imię mojego brzucha- Ogoniasty (do porodu), jak wyjdzie będzie Mateusz (chyba że wystapi błąd w systemie, to Julcia- też popularne ;-))

My już od dawna wiedzieliśmy z mężem, że jak będziemy mieć córeczkę to na pewno będzie ALICJA. Jak dla mnie to najpiękniejsze imię na świecie! ;)

No ale okazało się, że na Alicję trzeba będzie poczekać, bo na ostatnim USG pokazał nam się synek :) A z imieniem dla chłopca mamy WIELKI, WIELKI PROBLEM! :/ Wśród pomysłów był już: Ignacy, Wiktor, Tobiasz, ale obecnie stanęło na MAĆKU... Co sądzicie?

Pozdrawiam!

A my tez mielismy problem z wyborem imienia dla chlopczyka, mnie sie podoba Maksymiliian, ale mojemu niestety nie, ale i tak jak bedzie chlopczyk to Maksymilian - postawilam na swoim :-D
Dla mnie jest to najpiekniejsze imie :-) a mojemu kojarzy sie z... psem :szok:
Nie wiedzialam ze z tymi imionami jest taki problem, dla dziewczynki wybrac to chyba latwiej:tak:
Pati25- zycze Ci zeby problem z wyborem imienia wkoncu zniknal . Kazdy ma inny gust co do imion, ale powiem Ci ze moj brat tez myslal nad Ignacym, bo maly to tak ladnie Igi albo Ignas,ale jak duzy to...mnie nie bardzo to imie, Ale jak najbardziej szanuje to jezeli sie Tobie podoba.:cool2:
Pozdrawiam

Maciej to pięknie imię i prawdopodobnie na tym pozostanie, bo to jedno z naprawdę niewielu, jakie podoba się zarówno mnie jak i mojemu mężowi ;) a więc będzie mały Maciuś.... w sumie fajnie brzmi ;-)
A do tego wszystkie Maćki to fajne chłopaki!!! :-p

DeeDunia - imię Maksymilian też bardzo mi się podoba, ale jak zaproponowałam mojemu mężowi to też od razu skojarzyło mu się z psem... hehe a on zbyt uparty, więc raczej nie da się przekonać.

reklama
Do góry