reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych Pociech :D

reklama
ja sie, mam nadzieje dowiem za bardzo niedlugi czas jaka będzie płeć dzidziusia , i zobaczymy czy bede musiala się głowic czy chce Irenke. ^^ :-) bo ta gosia wciąż kusi...

Moja siostra urodziła się w 88 roku, a to był rok "Zuza, lalka nieduża" no i połowa rocznika 88 to Zuzia, tak jak i moja siostra ;)
Ja nadal mam wątpliwości co do Kubusia, choć dawno temu, jeszcze zanim poznałam męża to chciałam syna Krzysztofa Jakuba, ale mój mąż na Krzysia się nie zgadza... Co do Jagody jesteśmy zgodni, choć strasznie mi się podoba Alicja, ale nie upierałabym się, żeby wszyscy mówili Alicja, Ala jest też OK.

Ja po wczorajszej rozmowie z M i jego durnych propozycjach typu Hilda, Truda, Olga postanawiam będzie
Hanna Aleksandra pospolicie ale chociaż normalnie prawda? muszę coś przeforsować bo przecież nie będę na swoje dziecko Trudka wołala :-D

Tak k8libby dobrze myślisz:)) niby funkcjonuje jako odrebne imię ale w kalendarzu go nie ma. Truda imieniny ma tylko z gertruda. Najgorsze jest to, że ja nie umiem wyczuć czy on żartuję czy mówi serio :cool:

Przynajmniej oryginalnie by było :p mam koleżanke Jagne, która na drugie ma Urszula i wszystkim karze tak do siebie mówić... mi sie strasznie podoba jej pierwsze, ale ona ostrzega bym nie robila takiej krzywdy swojemu dziecku :p Hania Aleksandra cudnie jest , popieram ! :tak: dla chlopczyka Krystianek jest super, tylko ze synek mojej przyjaciolki ma tak na imie a oni sie maja przyjaźnić bardzo wiec tak troche dziko jak beda miec te same imiona..

super imiona.....:-) a ja od zawsze marze o córce Zuzi...:-) a jeśli by się synek udał to będzie Olivier .Po za tym proponuje mamom poczytać znaczenie imion..bo zazwyczaj dzieci jakie imię maja taki charakter...:tak:

reklama
Ja już wiem, że będziemy mieć córeczkę. Dla chłopca mieliśmy Aleksander Jakub i nie było problemu, ale dla dziewczynki..podoba nam się Emilia, Rita.. Ładne też Natalia, Joanna, Magdalena. Byliśmy na etapie, że na pewno Emilia, a teraz chodzi mi po głowie właśnie Rita! Np. Rita Magdalena.. lub Emilia Joanna :)

Do góry