reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla naszych Pociech :D

marcia331 - imię Tymoteusz było na pierwszym miejscu na liście, kiedy z koleżankami w internacie, z czasów liceum jeszcze, w wolnym czasie przeglądałyśmy kalendarz i wybierałyśmy imiona. Mi się bardzo podoba, ale mój by nie zaakceptował więc nawet nie biorę pod uwagę ://

reklama
U Nas taka pisownia wzieła się od piłkarza Barcelony .. :p Mi osobiscie bardzo podoba się Marcel ale zdecydowanie nie podoba sie to mojemu M.
Jeszcze bardzo podoba mi sie Jan ,Miłosz , Ignacy , Antoni,Henryk
Dla dziewczynki mam tyle typoów że sama nie wiem : Melania , Matylda ,Maryla,Mireal, Jagoda, Liliana , Liwia, Liza,Laura, Tosia,Luiza,Zofia,Jaśmina, i naprawde zbyt wiele tego jest :p

no to Wam tylko napisze , ze moj sie zabral za szukanie imion ! przyszedl dzisiaj z kartka, w pracy szperal w necie i wypisywal imiona :) sprawnie Mu idzie, chyba Mu powierze poszukiwania i cos wybiorzemu z tego co tam wynajduje :)

Mój mąż mnie irytuje bo sobie wymyślił że jak będzie chłopak to będzie Iwo:szok: i jak chce mnie wkurzyć to mi łazi za brzuchem i mówi: "Iwo tatus postawi na swoim"
A mnie się podoba Aidan...normalnie jak je zobaczyłam to już wiedziałam,ze to to.
Dla dziewczynki Wiktoria,albo Liwia.:-)

A mi się plany pokrzyżowały, bo chyba będzie chłopak... a miała być Jagoda... Na chłopaka nie mam pomysłu, a jak mam, to nie jestem przekonana... Mąż chce Jakuba, też mi się kiedyś podobało, więc chyba tak zostanie, choć wszystkie Jakuby, których znam, to straszne czorty...
W sumie to już się nastawiłam na chłopaka, będę rozczarowana jeśli na USG w marcu Pani powie, że to jednak dziewczyna :)

agos u nas M właśnie Hanię zaproponował do wybory z Hildą i Gerdą więc duże szanse są na Hanię oczywiście ;-)
RatinaZ "iwo podaj piwo" :-D znam jednego iwka mnie sie nie podoba za krótkie dla mnie. Za to Liwia bosko może przemyślę
k8libby Jakub strasznie fajnie. Tylko to teraz najpopularniejsze imię. Z drugiej strony dzieci się cieszę jak poznają inne o tym samym imieniu ;-);-)

Fajnie, że Wasi mężowie już się wczuwają w imiona. Mój omija temat imienia chłopca jak tylko się da "bo to dużo czasu jeszcze i może będzie dziewczynka". Czeka na dziewczynkę, chociaż na ostatnim USG coś tam między nogami dyndało ;-). Imiona dziewczynki już dawno ustalone: Maja Róża. Imion dla chłopców jest wiele bardzo ładnych, ja jednak chciałabym, żeby nie miał wokół kolegów o tym samym imieniu :no:. Myśląc nad imieniem biorę pod uwagę to, czy będzie pasowało do naszego nazwiska i jak będzie się rozwijało razem z nim - od maluszka do staruszka. Podobają mi się: Tymon - Tymek, Tymuś, Witold - Witek, Wiciu, Wituś, Przemysław - Przemek, Przemuś. Problem w tym, że mężowi już nie tak bardzo jak mnie :-D. Nad drugim imieniem będziemy się zastanawiać jak w końcu ustalimy pierwsze. Żeby pasowało. Ale na drugie dałabym np. Wawrzyniec. Piękne imię, ale nie wyobrażam go sobie jako pierwsze - w żaden sensowny sposób nie da się go zdrobnić/skrócić, a i odmieniać ciężko :). Najpierw musimy się dogadać z pierwszym imieniem. Eh te chłopy... ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mi to się Kubuś kojarzy z tej reklamy Kubusia, co ta ciocia wpada a Kubuś ucieka :) słodki jest ten dzieciak grający w reklamie :)

Do góry