reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych Pociech :D

marcia331 - imię Tymoteusz było na pierwszym miejscu na liście, kiedy z koleżankami w internacie, z czasów liceum jeszcze, w wolnym czasie przeglądałyśmy kalendarz i wybierałyśmy imiona. Mi się bardzo podoba, ale mój by nie zaakceptował więc nawet nie biorę pod uwagę ://

reklama
U Nas taka pisownia wzieła się od piłkarza Barcelony .. :p Mi osobiscie bardzo podoba się Marcel ale zdecydowanie nie podoba sie to mojemu M.
Jeszcze bardzo podoba mi sie Jan ,Miłosz , Ignacy , Antoni,Henryk
Dla dziewczynki mam tyle typoów że sama nie wiem : Melania , Matylda ,Maryla,Mireal, Jagoda, Liliana , Liwia, Liza,Laura, Tosia,Luiza,Zofia,Jaśmina, i naprawde zbyt wiele tego jest :p

no to Wam tylko napisze , ze moj sie zabral za szukanie imion ! przyszedl dzisiaj z kartka, w pracy szperal w necie i wypisywal imiona :) sprawnie Mu idzie, chyba Mu powierze poszukiwania i cos wybiorzemu z tego co tam wynajduje :)

Mój mąż mnie irytuje bo sobie wymyślił że jak będzie chłopak to będzie Iwo:szok: i jak chce mnie wkurzyć to mi łazi za brzuchem i mówi: "Iwo tatus postawi na swoim"
A mnie się podoba Aidan...normalnie jak je zobaczyłam to już wiedziałam,ze to to.
Dla dziewczynki Wiktoria,albo Liwia.:-)

A mi się plany pokrzyżowały, bo chyba będzie chłopak... a miała być Jagoda... Na chłopaka nie mam pomysłu, a jak mam, to nie jestem przekonana... Mąż chce Jakuba, też mi się kiedyś podobało, więc chyba tak zostanie, choć wszystkie Jakuby, których znam, to straszne czorty...
W sumie to już się nastawiłam na chłopaka, będę rozczarowana jeśli na USG w marcu Pani powie, że to jednak dziewczyna :)

agos u nas M właśnie Hanię zaproponował do wybory z Hildą i Gerdą więc duże szanse są na Hanię oczywiście ;-)
RatinaZ "iwo podaj piwo" :-D znam jednego iwka mnie sie nie podoba za krótkie dla mnie. Za to Liwia bosko może przemyślę
k8libby Jakub strasznie fajnie. Tylko to teraz najpopularniejsze imię. Z drugiej strony dzieci się cieszę jak poznają inne o tym samym imieniu ;-);-)

Fajnie, że Wasi mężowie już się wczuwają w imiona. Mój omija temat imienia chłopca jak tylko się da "bo to dużo czasu jeszcze i może będzie dziewczynka". Czeka na dziewczynkę, chociaż na ostatnim USG coś tam między nogami dyndało ;-). Imiona dziewczynki już dawno ustalone: Maja Róża. Imion dla chłopców jest wiele bardzo ładnych, ja jednak chciałabym, żeby nie miał wokół kolegów o tym samym imieniu :no:. Myśląc nad imieniem biorę pod uwagę to, czy będzie pasowało do naszego nazwiska i jak będzie się rozwijało razem z nim - od maluszka do staruszka. Podobają mi się: Tymon - Tymek, Tymuś, Witold - Witek, Wiciu, Wituś, Przemysław - Przemek, Przemuś. Problem w tym, że mężowi już nie tak bardzo jak mnie :-D. Nad drugim imieniem będziemy się zastanawiać jak w końcu ustalimy pierwsze. Żeby pasowało. Ale na drugie dałabym np. Wawrzyniec. Piękne imię, ale nie wyobrażam go sobie jako pierwsze - w żaden sensowny sposób nie da się go zdrobnić/skrócić, a i odmieniać ciężko :). Najpierw musimy się dogadać z pierwszym imieniem. Eh te chłopy... ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mi to się Kubuś kojarzy z tej reklamy Kubusia, co ta ciocia wpada a Kubuś ucieka :) słodki jest ten dzieciak grający w reklamie :)

Do góry