reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

imiona dla naszych Maluszków

O! Agatka tez mi się podoba :) ale mężowi nie bardzo...

Wyborowi imienia zawsze towarzyszą emocje. W pierwszej ciąży strasznie denerwowała mnie teściowa, bo ciągle gadała, że dla dziewczynki to najlepiej Tereska. A mnie Tereska kojarzy się z patologią z filmu "Cześć Tereska". Dodatkowo mąż podłapał, że mnie to wkurza i zaczął sobie żartować, że tak, Tereska to bardzo fajne imię. Jak się nie wydarłam na nich, że jak chcą Tereska to niech sobie Tereskę z mamusią zrobi, a od mojego dziecka wara!!! Teściowa tak się zdziwiła, że prawie własny język połknęła :-D potem mi się chciało śmiać z tego, że aż tak mnie to zdenerwowało do czasu kiedy 2 tyg temu podobna sytuacja była z moim dziadkiem - ten uparł się na Marysię, a że mężowi Marysia też się podoba, to moja wypowiedź była podobnej treści co 3 lata temu :-D

reklama
Ja też zaczynam byc niegrzeczna:p Kiedyś teść zapytał co moi rodzice na propozycje imion, to mu powiedziałam, że moi rodzice się nie wtrącają, bo to przecież nasza sprawa jak damy NASZEM dziecku na imię. To wynikło wlaśnie z jakiejś głupiej gadaniny 'dajcie tak, albo dajcie siak' Eh...:p

hej :) a u nas najprawdopodobniej będzie Maksymilian, chociaż kombinujemy jeszcze :) Mnie podoba się Janek, Stasiek, czy Leon, jednak moja brzydsza połowa ma nieco inne gusta...

reklama
Wiktoria bardzo mi się podoba, gdybym miała dziewczynkę to tez tak bym dała na imię. Z chłopcem jednak mam trochę większy problem bo nie mam typu, który bardzo mi się podoba :) cały czas szukam :)

Do góry