reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych maluszków

reklama
Doliores no własnie ja tak sama a moja kolezanka -fakt nie przy dziecku ale wiecznie komentuje te imiona , wszystkich nas to razi . JA znam Emanuel KApusta- ale jest to swietny chlopak a wszyscy wolaja na niego Emek,

Dygotka mnie sie podoba Marcos ale w pl nie bede mogla go dac dziecku..:-( jest tyle imion jeszcze fajnych ale nie na polske.. niestety

Dygotkka i to mnie wkurza ze nie moge dac to co mi sie podoba a nie ns sile dac imie bo takie jest w polsce.. chociaz jest kilka imion ktore mi sie podoba no ale jednak podobaja mi sie imiona zagraniczne..

Ja bym nazwała dziecko brak jak mi się podoba byle by to jakoś dziecka nie ośmieszalo nie patrz że komuś się nie widzi zagraniczne unia to rodzicom ma się podobać a nie otoczeniu
Ja nie jestem fanem akurat obcojęzycznych imion ale co mi do tego i nie oceniam nikogo
Komuś pewnie nie pasują imiona jakie mają moje dzieci i mi to wisi ważne ze mi pasują
Jak pytają o umie dla maluszka i mówię że chyba Franciszek albo Gustaw to niektórzy oczy robią jak 5 złoty jak miał urodzić się pierwszy syn to tez dziwiło innych ze będzie Antoni a teraz nawet nikt uwagi nie zwraca

Olusia to ja mam trochę łatwiej. Jako że ojciec maluszka nie-Polak to zgodnie z przepisami mogę w Polsce nadać imię zagraniczne. Nie wiem jeszcze na jakie imię polskie czy zagraniczne się zdecydujemy ale podjęliśmy decyzję, że będzie to imię bez polskich znaków tak żeby dziecku łatwiej było (nie chce wspominać jakie problemy mam tu ze swoim imieniem - Małgorzata). W sumie to nawet nie muszę rejestrować dziecka w Polsce ale zdecydowaliśmy że jednak będziemy tak żeby dziecko miało 2 paszporty.

Plus dokładnie mniej wywalone!Jak Ci się podoba to daj zagraniczne!!! Błagań juz teraz to chyba coraz mniej osób się dziwi słysząc rzadkie imię...

Margo ....o matko ale dalas im misje :-D:-D Małgorzata Brzęczyszczykiewicz Chrząszczyżeboszyce powiat Łękołody :-D

reklama
DOLORES MIEDNICA ;D leże
hahahaha
ja nie wiem gdzie ludzie mają mózg kiedy wybieraja imie...

Olusia dygotka ma racje, skoro podoba Ci się jakieś imie, nie jest ośmieszające, z nazwiskiem jako tako brzmi to dawaj :-) a jakie masz te propozycje?

Do góry