reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych maluszków

reklama
Szaj - to już wiem co przeczytam teraz ;) U nas oboje jesteśmy zgodni że imie nie moze być popularne ani staropolskie. Na szczescie M ma podobny gust ;) . Nie wyobrazam sobie Wojsciecha czy Stanisława - choc to nie znaczy ze te imiona mi sie nie podobaja. Mamy krotkie nazwisko ale imie tez bedzie raczej krotkie i Tymon jest na pierwszym miejscu a potem Natan , no ale wszystko sie moze zmienic.

Powiem szczerze że Wojciech tez mi się nie podoba...ale chyba nie ma imienia Wojtek więc trzeba nazwać Wojciech...chyba że M jeszcze cos wymyśli :)

Juz widzę jak dzieciaki przezywaja natan szatan

Dziś widziałam chłopca o imieniu Rafael

My akurat lubimy stare imiona ale wiadomo ile ludzi tyle gustów i dobrze

Ciekawe rafael i michael ;-) ale nie w pl.. niestety. Jest tyle fajnych imion zagranicznych ale nie mozna dac..

teoretycznie do każdego imienia można dobrac zaraz obraźliwe przezwisko..
mi się absolutnie nie podobają imiona typu Ariel, Dorcian, Gracjan, Kasjan, Kryspin i inne. po prostu dla mnie sa śmieszne -_- i tyle. żadnego powiazania z nikim...

no dobra Fabian dla mnie jest tragiczne bo oznacza kogos kto zbiera bób :-D

Doli- a mi te polskie czy staropolskie, , normalnie nie moglabym . Sama na drugie mam bardzo popularnie i nigdy sie nie przyznaje ;) Ale nigdy bym nie wysmiala czy przezwala dziecka ze ma takie czy owakie imie. U mnie jest bardo duzo oryginlnych, niespotykanych u mojego w przedszkolu to polowa prawie . Fabian mi sie bardzo podoba ale nie dam bo wlasnie kolezanka ma . Nie wyobrazam sobie u siebie Stasia , Kacperka, Szymonka czy inne ktorych jest co trzeci. Ale u innych mi nigdy nie przeszkadzają ;) A najbardziej wkurza mnie kolezanka ktora w pracy komentuje kazde oryginalne imie u dziecka a w szkole to normalne że sa różne imiona to ja mam teraz komentowac ze w tej klasie jest np. 4 Maje - i co przez to dziecko ma cierpiec. ?Na szczescie wybor imienia to decyzja rodziców i dobrze ze sa rożne gusta bo tak to było by za nudno ;)

reklama
marela a widzisz a u mnie za to wysyp Fabianów i innych takich :D i jakoś nie podobają mi się, każdy ma prawo do swojego wyboru i dobrze inaczej nudno by było :-)

staropolskie też jakoś nie podchodzą mi... Stasiu.. Jasiu... tez masa tych imion teraz to już wszystkiego dużo :p

aa i to, że mi się nie podoba to ABSOLUTNIE NIGDY nie powiedziałam nikomu, to moje wewnetrzne przemyslenia :p i tyle :p

Do góry