reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych maluszków

U mnie dla dziewczynki kilka imion zaakceptowanych ale dla chłopaka... pustka... A przeczucia mam że chłopak. Nie chcę żeby dziecko bez imienia się urodziło. Tu takie zwyczaje że jak w ciągu 6 mcy od urodzenia imienia się nie zgłosi to urzędnicy wpisują to najpopularniejsze w ostatnim roku. Chyba bym nie przeżyła jakby mojego synka Mahmet czy jakiś inny Mohamet nazwali :szok: Więc muszę coś wymyśleć. Nasze kryteria sa takie że ma być bez polskich i bez norweskich znaków i łatwe do wymówienia w obu krajach...

reklama
Poczekam do wtorku bo wtedy na wizycie powinnam dowiedzieć się kto mnie tam w brzuchu szturcha. Jak chłopak to trzeba będzie się spiąć i a jakieś imię się zdecydować... Jak będzie dziewczynka to ułatwi nam sprawę.

Anemonne widze, że też podobają mi Ci się kwiatowo-owocowe? Ja do tych imion dodaje jeszcze Różę i Malinę i to jest mój faworyt. Tylko imie bardzo mało popularne i boję się, że się z nim źle czuć dziewczynka.
A co do męskich to na razie Filip i Władek mi chodzą po głowie.

Odświeżam wątek ;-). Wczoraj przyjaciółka porzuciła mi inspirację na imię męskie, polskie ale niezbyt popularne - Feliks lub Felicjan. Oba mi się podobają, mężowi nie, więc podrzucam Wam jako inspirację :-).

Heh, my to mamy mały problem, bo jedno imię trzeba wybrać, ale mamy bliźniaków to już mają niezłą zagwózdkę...

Ja sobie wymyśliłam Emil albo Kamil, ale boję się, że zbyt "pizdusiowate" ;) sorry,
więc chyba będzie Michał jednak...
chociaż Markowi się nie podoba.
On powiedział, ze będzie MAREK Junior !

:/
jemu nic się nie podoba, ale na to już nie patrzę...

reklama
Myla....daj spokój

typy mojej matki": NATALKA , Paulina, Karolina, Ania, Milena, Hania, dla chłopcaq: Mikołaj ( ja jestem na tak, ale mąż nie ), Michał, Marcin, Maciej

typy bratowej: Piotr, Alicja

typy brata: Łukasz, Rafał, Ewelina, Kamila - wszystkie na nieee ;D

typy ojca - czyli powrót do ery prehistorycznej pół żartem pół serio - Greta, Kunegunda, Kasjan, itp. - nic na serio ;-)

ogolnie dalej czarna niewiadoma. poczekam na płeć bo za duży mętlik mam..

Do góry