reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych maluszków

U mnie dla dziewczynki kilka imion zaakceptowanych ale dla chłopaka... pustka... A przeczucia mam że chłopak. Nie chcę żeby dziecko bez imienia się urodziło. Tu takie zwyczaje że jak w ciągu 6 mcy od urodzenia imienia się nie zgłosi to urzędnicy wpisują to najpopularniejsze w ostatnim roku. Chyba bym nie przeżyła jakby mojego synka Mahmet czy jakiś inny Mohamet nazwali :szok: Więc muszę coś wymyśleć. Nasze kryteria sa takie że ma być bez polskich i bez norweskich znaków i łatwe do wymówienia w obu krajach...

reklama
Poczekam do wtorku bo wtedy na wizycie powinnam dowiedzieć się kto mnie tam w brzuchu szturcha. Jak chłopak to trzeba będzie się spiąć i a jakieś imię się zdecydować... Jak będzie dziewczynka to ułatwi nam sprawę.

Anemonne widze, że też podobają mi Ci się kwiatowo-owocowe? Ja do tych imion dodaje jeszcze Różę i Malinę i to jest mój faworyt. Tylko imie bardzo mało popularne i boję się, że się z nim źle czuć dziewczynka.
A co do męskich to na razie Filip i Władek mi chodzą po głowie.

Odświeżam wątek ;-). Wczoraj przyjaciółka porzuciła mi inspirację na imię męskie, polskie ale niezbyt popularne - Feliks lub Felicjan. Oba mi się podobają, mężowi nie, więc podrzucam Wam jako inspirację :-).

Heh, my to mamy mały problem, bo jedno imię trzeba wybrać, ale mamy bliźniaków to już mają niezłą zagwózdkę...

Ja sobie wymyśliłam Emil albo Kamil, ale boję się, że zbyt "pizdusiowate" ;) sorry,
więc chyba będzie Michał jednak...
chociaż Markowi się nie podoba.
On powiedział, ze będzie MAREK Junior !

:/
jemu nic się nie podoba, ale na to już nie patrzę...

reklama
Myla....daj spokój

typy mojej matki": NATALKA , Paulina, Karolina, Ania, Milena, Hania, dla chłopcaq: Mikołaj ( ja jestem na tak, ale mąż nie ), Michał, Marcin, Maciej

typy bratowej: Piotr, Alicja

typy brata: Łukasz, Rafał, Ewelina, Kamila - wszystkie na nieee ;D

typy ojca - czyli powrót do ery prehistorycznej pół żartem pół serio - Greta, Kunegunda, Kasjan, itp. - nic na serio ;-)

ogolnie dalej czarna niewiadoma. poczekam na płeć bo za duży mętlik mam..

Do góry