reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych maleństw - te zwykłe i te bardziej wymyślne!

reklama
Witam
Dopiero dziś trafiłam na wasze forum, a szkoda bo poczytałam i fajna atmosfera jest u Was. Co do imion to dla synka od lat z mężem trwamy przy jednym OSKAR, natomiast co do dziewczynki to ja chciałam AMELKA ale mąż mówi że mu to imie się kojarzy z babcinym imieniem.

A u mnie była, w pracy przepiekna dziewczynka, o ślicznym imieniu Nikola. Matko wecie co była taka słodka, przesyłąła buziaki, śpiewała i tańczyła. Mojemu M nie podoa się to imie, a to imie będzi emi sie kojarzyło z przesłodką małą dziewczyneczką:)

Amelcia śliczne imię, moja córcia tak też ma na imię, i naprawdę dla mnie najpiękniejsze:) dla córci wybraliśmy w sumie Martynka, ale okazało się, że w brzuszku siedzi BARTŁOMIEJ Michał :)
nie wymyślaliśmy nic inego na chłopca, bo taką decyzję podjęliśmy przy 1 ciąży, wiec tak zostało:)

Amelcia to bardzo ładne imię tak jak Nikola - zawsze myślałam że jak będe miała dziewczyneczke to tak ją nazwę..... a jak dowiedziałam się ze jestem w ciązy to wmówiłam sobie żę bedzie dziewczynka i wybrałam imię Lenka a co się okazało na usg .... na 80 % pysiorek:-) więc z M mówimy do brzusia Filipek:-D
Będzie śmiesznie jak pysiorek zniknie... myk i nie ma ;-)

Już chyba to pisałam, ale napisze raz jeszcze: U nas miała być Wiktoria, a że strasznie przeczówałam chłopca wybraliśmy Kacpra, na USG okazało się że jednak dziewczynka będzie, więc z mężem decyzję podjęliśmy z pośród wszystkich opcjonalnych imion, że będzie Amelka, no chyba, że do nast. USG urośnie maleństwu coś między nogami hihi to wtedy wracamy do opcji Kacper. Ale mam nadzieje, że zostanie jednak Amelka :tak::tak::tak::tak::tak:

Amelcia to bardzo ładne imię tak jak Nikola - zawsze myślałam że jak będe miała dziewczyneczke to tak ją nazwę..... a jak dowiedziałam się ze jestem w ciązy to wmówiłam sobie żę bedzie dziewczynka i wybrałam imię Lenka a co się okazało na usg .... na 80 % pysiorek:-) więc z M mówimy do brzusia Filipek:-D
Będzie śmiesznie jak pysiorek zniknie... myk i nie ma ;-)

Syla u mnie podobnie. Pisiorek wyrósł i z Oli zrobił sie póki co Kacperek, aczkolwiek mój M nie jest za tym imieniem :(.
Najlepsze będzie to jak faktycznie na koniec wyjdzie dziewczynka :-D

witam serdecznie :) ja tu nowa na tym forum i dzis pierwszy raz ale napewno nie ostatni :)

a moj synek to Kacper urodzil sie 16go lutego 2007 ;)

pozdrawiam :)

a w planach juz jest drugie :)
jesli bedzie chlopczyk to Marcelek
jesli dziewczynka... oj tu bedzie klopot bo jest tego troche ;) Oliwia, Amelia, Antosia...

reklama
Syla u mnie podobnie. Pisiorek wyrósł i z Oli zrobił sie póki co Kacperek, aczkolwiek mój M nie jest za tym imieniem :(.
Najlepsze będzie to jak faktycznie na koniec wyjdzie dziewczynka :-D

-inka ja też jestem za dziewczynką .... ale najważniejsze aby było zdrowiutkie i dobrze się chowało.....:laugh2:

Do góry