reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych maleństw - te zwykłe i te bardziej wymyślne!

empolan z twojej listy najbardziej podobają mi się Natan i Aleksander :tak:

margaret chyba wolę Lucjana ;-)

Alex ja to nawet sobie nie wyobrażam, żebyś zmieniła zdanie co do Rysia!! :rofl2: Rysio i koniec kropka :tak::-D

reklama
Rysio super, nie zmieniaj.:-):-):-):-)
Mój m niestety na Ryśka nie pójdzie:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Negocjujemy dalej ostro i jak narazie robocze imię Łucek funkjonuje a wszyscy pytają czy napewno tak dziecku nie damy na imię:-D:-D:-D:-D Ja nie wiem o co im chodzi... może się im nie podobać ale to nasze dziecko ...ja bym nie wpadła na pomysł mówienia komukolwiek.. no co ty???? jak możesz tak nazwać dziecko.....

post_ptaszyna no właśnie ja też tego nie kumam... przeciez jak ktoś będzie chciał to i tak nazwie dziecko wg swoich upodobań a po co komuś sprawiac przykrość? przecież wiadome że jak się decydujemy na jakieś imię to dlatego, że uważamy je za najpiękniejsze na świecie... i raczej nie chcemy słyszec " o fuj jakie ochydne imię" poza tym wstydzili by się sprawiać przykrość kobietom w ciązy! :wściekła/y:

Ja mam taka ciotke co lubi narzucac swoje zdanie innym, chyba i tak ja lubie ja z calej rodziny najbardziej, i jak lezalam w szpitalu po porodzie to przyszla do mnie inna ciocia i mowi Ciocia Basia chce Cie odwiesc od nazwania Jagódki Jagódka co mnie okropnie wkurzylo i ta ciocia przyszla do mnie ale nic nie mowila o imieniu dopiero na nastepny dzien zadzwonila i sie mnie pyta czy na sto procent jestesmy przkonani do imienia Jagoda bo sie beda z nie dzieci smialy w szkole ze IDZIEMY NA JAGODY wiec nakrzyczalam na ciocie ze zdania nie zmienmy bo nasze dziecko juz ma na imie Jagoda i inaczej nie bedzie i tak mamy JAGODE LAURE i nam sie podoba a teraz jak bedzie dziewczynka to chcemy jakies proste i ladne jak dla nas np. HANIA EMILIA MILENKA chyba narazie tyle a jesli bedzie ze chłopczyk to maz chce po mnie PATRYK i kropka :-D

Uważam, że Jagódka to śliczne imię. Wiadomo, że zawsze ktoś będzie chciał wpływać na decyzję dotyczącą imienia, u mnie moja mama zawsze chce mieć ostatnie słowo. Na szczęście mi nic nie mówi, bo już dawno powiedziałam, że będzie Emilka i żadne inne imię nie wchodzi w grę, ale u mojej siostry była wojna, bo Z wymyśliła Lilę a mama nie mogła jakoś tego przyjąć. I siedziała i wymyślała inne imiona, na szczęście siora postawiła na swoim.:-D

reklama
Teraz kiedy lekarz drugi raz potwierdził chłopca to już wybieramy imiona....
Z Oleńki raczej nie zrobimy Olka ( choć Aleksander bardzo nam się podoba) , Teraz debatujemy nad Szymonem ( teściowa prosi żeby nie), Patrykiem ( dziś od rana mi sie wkręcił), Mateuszem i Dominikiem. To ostatnie imię baaaardzo podoba się mojemu M a ja jakoś tak nie do końca jestem przekonana.....

Do góry