reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
My z męzem mamy całkiem różne typy:) Ale jakoś będziemy musieli się dogadać. Wiemy napewno, że dziecko będzie miało tylko jedno imię. Z wszystkich naszych propozycji oboje moglibysmy " przystac" na Łucję a dla chłopczyka Karol. Ale to tylko takie bardzo wstepne imiona. Jest jeszcze troche czasu napewno na coś się zdecydujemy:)

reklama
Ja jak "wpadłam" na Radka to M od razu się zgodził z zadowoleniem. Obojgu nam się bardzo to imię podoba i nie kojarzy nam się źle :tak: A jak przeczytaliśmy opis tego imienia w naszej księdze imion (naprawdę polecam takie coś) to tylko nas to utwierdziło :-D
Dla dziewczynki za to nie mogliśmy znaleźć nic co by nas zadowoliło w pełni. Mi się bardzo podoba Joanna, ale mamy już jedną w rodzinie :sorry2: Jedyne co rozważaliśmy to Anna i Wiktoria.

Ja jak "wpadłam" na Radka to M od razu się zgodził z zadowoleniem. Obojgu nam się bardzo to imię podoba i nie kojarzy nam się źle :tak: A jak przeczytaliśmy opis tego imienia w naszej księdze imion (naprawdę polecam takie coś) to tylko nas to utwierdziło :-D
Dla dziewczynki za to nie mogliśmy znaleźć nic co by nas zadowoliło w pełni. Mi się bardzo podoba Joanna, ale mamy już jedną w rodzinie :sorry2: Jedyne co rozważaliśmy to Anna i Wiktoria.

BlackOpal, a mogłabys skrobnąć mi znaczenie imienia SZYMON?? Byłabym Ci baardzo "Dźwięczna" :-D

Szymon - Osoba ta jest człowiekiem prostolinijnym, kochającym prawdę i sprawiedliwość. Te zasady dyktują jego sposób bycia, powodują jego aktywność społeczną, altruistyczną i charytatywną. Jest wrażliwy na sytuacje życiowe ludzi. Stały w przekonaniach, pogodny w życiu, umiejący traktować niektóre sytuacje w życiu z humorem. Lubi doradzać i służyć innym pomocą. Jest świadom tego, że na nim ciąży odpowiedzialność za wychowanie dzieci, dlatego do ich edukacji przywiązuje wielką wagę. Kocha przyrodę, często z rodziną przebywa na jej łonie. Czyta książki, bywa w teatrze. Jest miłośnikiem rzeźby tradycyjnej. Czasami bywa osobnikiem tajemniczym, nie lubiącym by ktoś wchodził w jego prywatne życie.

Bardzo lubię imię SZYMON, ale już jest zarezerwowane w mojej rodzince :-), a właściciel tego imienia skradł me serce na zawsze :-):-). Szymuś jest fantastycznym, małym, ciocinym brzdącem :-):-)

Szymon - Osoba ta jest człowiekiem prostolinijnym, kochającym prawdę i sprawiedliwość. Te zasady dyktują jego sposób bycia, powodują jego aktywność społeczną, altruistyczną i charytatywną. Jest wrażliwy na sytuacje życiowe ludzi. Stały w przekonaniach, pogodny w życiu, umiejący traktować niektóre sytuacje w życiu z humorem. Lubi doradzać i służyć innym pomocą. Jest świadom tego, że na nim ciąży odpowiedzialność za wychowanie dzieci, dlatego do ich edukacji przywiązuje wielką wagę. Kocha przyrodę, często z rodziną przebywa na jej łonie. Czyta książki, bywa w teatrze. Jest miłośnikiem rzeźby tradycyjnej. Czasami bywa osobnikiem tajemniczym, nie lubiącym by ktoś wchodził w jego prywatne życie.

Dziękuję Ci ślicznie, FiuuuFiuuu :-D

Mnie tez sie Szymon strasznie podoba i zawsze mówiłam, że tak nazwę synka. Ale siostra cioteczna dała tak na imie swojemu półrocznemu chłopczykowi, koleżanka bliska 2 tyg. tem też chrzciła Szymonka. Poza tym mój G. mówi, że za duzo tych Szymonów jest ostatnimi czasy. Ale imię naprawdę ładne i można odmieniac róznie:)

Fiuufiuu już odpisała, to ja tylko dodam, że i imię i jego opis mi się bardzo podobają :-D
Ja raz proponowałam Szymon, ale mojemu M nie przypadło do gustu :sorry2:

My szybko wybraliśmy imiona dla naszego maleństwa. A właściwie ja wybrałam i mój M w końcu się zgodził.
Dziewczynka: Zuzanna Julianna
Chłopiec: Tobiasz Tomasz

reklama
Ja tez kategorycznie jestem za Szymonem i nawet nie dyskutuje na ten temat z mezem , bo juz przy coruni jesliby okazal sie facet mial byc Szymon - wiec jesli teraz bedzie chlopiec bedzie wlasnie Szymus. Za to nad dziewczynka sie jeszcze nie zastanawialam- moze Zuzia, moze Paula,-ale nie wiem , jeszczez zobaczymy. Mi bardzo jeszcze podobaja sie Dominik i Dominika , ale juz mamy Aniolki o tych imionach.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry