reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
My wciąż nie wiemy, w którą stronę się kierować... Chociaż ja od początku jestem pewna, że to dziewczynka:) A jak dziewczynka to Majeczka-wybrane wieki temu, choć teraz zrobiło się modne, i do tego serial...brrr...ale nie zrezygnuję-pierwsza byłam!:) Na drugie imię dostanie Anna, jak wszystkie kobiety w mojej rodzinie. Nad imieniem dla chłopca w ogóle nie myśleliśmy, ale ostatnio nieśmiało dochodzimy do wniosku, że może dobrze byłoby mieć coś w zanadrzu. Ja kompletnie nie mam pojęcia, ale mąż wymyślił ostatnio-Jan Kanty. Nie wiem jeszcze, co o tym myśleć...:)

Majeczka bardzo ładne imię . Ja jak będę miała córkę (takie mam przeczucie) to dam na 99% imię Jagoda , a na drugie może Bronisława ( po mojej babci ) albo Ewa ( po mojej mamusi ). Wiecie ja mówię na 99% , bo zawsze może mi się odmienić coś:)) hehe
Dziewczyny zalazłam na necie jak dopasować imię dziecka do znaku zodiaku:)) http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/gerber/przydatne/imiennik/dobierz-imie/znak/4.aspx

Ostatnia edycja:
reklama
Do Ina21: Dziękuję:) Znam jedną Jagodę-bardzo fajna kobitka:) Majki osobiście nie znam żadnej-tylko Popielarska i Włoszczowska mi się kojarzą, ale za to kojarzą się sympatycznie.

MY też wczoraj zrobiliśmy burzrobiliśmy burzę mózgów i wybraliśmy imionka: Nina dla dziewczynki, a dla chłopca Konrad ewentualnie Dominik, bo w tej kwesti jeszcze nie mamy 100% pewności. A drugie imiona po rodzicach, czyli Artur, Aleksandra.

Wuzelek moja córcia jest Maja Anna :-) ja wybrałam Maję ze względu na znaczenie bo wyczytałam że Maja to "przynosząca radość" a ja długo czekałam na nią i stąd taki wybór

My czekamy na Liliannę. Liluni już nie zmienię :)
A Maja bardzo ładnie!

MY też wczoraj zrobiliśmy burzrobiliśmy burzę mózgów i wybraliśmy imionka: Nina dla dziewczynki, a dla chłopca Konrad ewentualnie Dominik, bo w tej kwesti jeszcze nie mamy 100% pewności. A drugie imiona po rodzicach, czyli Artur, Aleksandra.

u nas także :))

Dziękuję dziewczynki:) Co prawda mój gin każe mi jeszcze długo czekać na informację o płci, ale ja i tak wiem swoje-no przecież to Majeczka:) Taka grzeczniutka, że nawet mamusi nie chce kopnąć, choć nie miałabym nic przeciwko...:) Zresztą moja mama mówi, że jak była ze mną w ciąży (mam jeszcze dwóch młodszych braci), to też od początku wiedziała, że dziewczyna, chociaż wszyscy jej mówili, że będzie chłopak. No a ja chłopakiem na pewno nie jestem-a intuicję po mamusi widać odziedziczyłam:)

Majeczka bardzo ładne imię . Ja jak będę miała córkę (takie mam przeczucie) to dam na 99% imię Jagoda , a na drugie może Bronisława ( po mojej babci ) albo Ewa ( po mojej mamusi ). Wiecie ja mówię na 99% , bo zawsze może mi się odmienić coś:)) hehe
Dziewczyny zalazłam na necie jak dopasować imię dziecka do znaku zodiaku:)) Dobierz imię do znaku zodiaku
ina21- bardzo fajny link ;)

W sumie j juz bardzo wczesie zaczelam myslec o imionach .. z moim pawlem ugadalimy sie tak ze ja wybieram imie dla dziewczynki a on dla chlopca tak wiec w pierwszych miesiacach chcialam Agatke ale cos mi sie odwidzialo tak wiec na obecna chwile tak na 99 % Dorota Izabella, a chlopak Krzysiu drugiego iminia dla chlopczyka jak narazie niema bo niewiemy :) juz nie dlugo sie okaze tak naprawde kto wybierze imiona ;)

reklama
My dla naszej córci mamy Michalina Maria, Michalinę wybrał mój Marcin, ale mnie się bardzo podoba:-) a Maria bo i u niego w rodzinie i u mnie więc rodzinka będzie zadowolona;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry