reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Najbardziej mnie zastanawia jedna rzecz jak staralismy się o dzidzię, albo jak kiedyś myślałam o dziecku to wszystkie imiona wydawały się być przecudne i wspaniałe miałam milion opcji, a jak tylko zaszłam w ciąże to żadne mi sie nie podobało teraz lekko się zmuszam i wybieram te w/g mnie naj... (Alicja, Klaudia...??)
Jak moja dzidzia się urodzi to chyba oszaleję bo uznam, że to które wybraliśmy nie pasuje do Niej i znowu bedzie problem :p

reklama
Wczoraj obudziłam się z imieniem Paweł w myślach. Już sobie wyobrażałam naszego małego Pawełka, ale mój A. powiedział, że nieeee, bo nie ma jak skrócić, zdrobnić. I że może Aleksander. Na to ja weto, bo zdecydowanie za długie, biorąc pod uwagę jeszcze długość nazwiska. Nie zmieści się potem w żadnym formularzu ;-) Powiedziałam, że mi ten Paweł to został w głowie zapewne po piątkowych programach rocznicowych po śmierci naszego Papieża. Więc może idąc tym tropem to... Karol? Krótkie, tradycyjne, brzdąc będzie Lolkiem albo Lolem, a nawet jak się Tatuś uprze, to i Olkiem może być.
I od wczoraj na szczycie listy mamy Karola i Jadwigę :-)

Najbardziej mnie zastanawia jedna rzecz jak staralismy się o dzidzię, albo jak kiedyś myślałam o dziecku to wszystkie imiona wydawały się być przecudne i wspaniałe miałam milion opcji, a jak tylko zaszłam w ciąże to żadne mi sie nie podobało teraz lekko się zmuszam i wybieram te w/g mnie naj... (Alicja, Klaudia...??)
Jak moja dzidzia się urodzi to chyba oszaleję bo uznam, że to które wybraliśmy nie pasuje do Niej i znowu bedzie problem :p

Też miałam milion opcji, a ostatecznie stanęło na takich imionach które kiedyś tam się przewinęły ale jakoś nigdy nie braliśmy ich tak bardzo na poważnie dla naszych dzieci. No ale widać gusta się zmieniają, a do porodu to jeszcze może się kilka razy zmienić :-D

Wczoraj obudziłam się z imieniem Paweł w myślach. Już sobie wyobrażałam naszego małego Pawełka, ale mój A. powiedział, że nieeee, bo nie ma jak skrócić, zdrobnić. I że może Aleksander. Na to ja weto, bo zdecydowanie za długie, biorąc pod uwagę jeszcze długość nazwiska. Nie zmieści się potem w żadnym formularzu ;-) Powiedziałam, że mi ten Paweł to został w głowie zapewne po piątkowych programach rocznicowych po śmierci naszego Papieża. Więc może idąc tym tropem to... Karol? Krótkie, tradycyjne, brzdąc będzie Lolkiem albo Lolem, a nawet jak się Tatuś uprze, to i Olkiem może być.
I od wczoraj na szczycie listy mamy Karola i Jadwigę :-)

Mój mąż myślał o Pawełku ale kiedyś słyszałam jak jedna dziewczyna na swojego synka mówiła Pawcio i już mi to imię zbrzydło przez takie głupie zdrobnienie :-) Ale oczywiscie nikomu nie odradzam, to jest tylko moje zdanie. A co do imienia Karol to ładne ale my takiego nie damy bo jak to wspólnie stwierdziliśmy "gryzie się" z naszym nazwiskiem więc daliśmy spokój. No i długiego imienia też nie może być bo też się nie zmieści w żadnym formularzu, chociaż z tego to mój mąż się akurat śmieje kiedy mu tak mówię :-D No i unas stanęło na Julce albo Adasiu, chociaż kto wie czy nam się nie odmieni :-)

A u Nas pojawiła się nowa opcja....

Wiktoria... Bardzo mi się podoba ale tak jak z Alicją skrót imienia mi się nie podoba:zawstydzona/y:

Alicja tak, Ala NIE
Wiktoria tak, Wiki NIE ehhh i co Ja zrobie :-p

A u Nas pojawiła się nowa opcja....

Wiktoria... Bardzo mi się podoba ale tak jak z Alicją skrót imienia mi się nie podoba:zawstydzona/y:

Alicja tak, Ala NIE
Wiktoria tak, Wiki NIE ehhh i co Ja zrobie :-p

a ja może jakas dziwna,ale mi sie te skróty(Ala ,Wiki) z kolei bardzo podobaja i jeszcze Alunia i Wikusia.
:-);-)

Nasze dziecko nadal bezimienne:-D

Znajomi mają chłopca i imieniu Julian, na prawdę słodko to brzmi...pieszczotliwie mówią do niego Julek:)
może którejś z Was przypadnie do gustu:)

Pochwale sie bo w koncu zdecydowalisy sie na imie dla naszego lobuza DOMINIK imie ogolnie zaakceptowane juz babcie juz nawet skroty maja wiec tak zostaje hehe łobuziak Domiś:)

reklama
a ja dzis myslalam o imioach i tak sobe pomyslalam ze moja dziewczynka bedzie miala na imie Agata Emilia ??? jeszcze musze uzgodnic z Pawłem co on na to bo jeszcze mu nie powiedziałam hehe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry