reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Shyla Gratuluje jeszcze raz córci i zazdroszczę takiej pewności w wyborze imienia Emilka bardzo ładne :)

Ja mam nadzieję, że nie długo wpadne na jekieś imię dla mojej małej gwiazdeczki :)

reklama
Shyla-ale niespodzianka:szok::tak: Cały czas pisałaś o chłopcu a tu proszę bardzo Emilka-śliczne imię:-)

Prawda miałam niespodziankę , ale pozytywna :-)
a imię Emilia zawsze mi się podobało , jest internacjonalne i pasuje również do naszego nazwiska ;-)

Ostatnia edycja:

Shyla jeszcze raz gratulacje córci :-)a imię Emilka bardzo ładne, mi równiez się podoba :) Nawet jest na mojej liście....

Bez
Nasz mały synek :) wczoraj na USG było widać na 100% jajka :p poza tym zdrowy jak rybka. Wszystkie przegrody w serduchu, główne żyły i tętnice w normie, to samo układ kostny i główka :) 4 rączki i 20 paluszków :)

no i pojawił się dylemat. od początku byliśmy wręcz pewni że będzie niunia i niawet nie myśleliśmy tak na poważnie o imieniu dla chłopca :p

mamy pewien pomysł - Gabriel

co myślicie o tym imieniu, w rodzince mieszane uczucia. W sumie to byłby Gabriel Paweł (drugie imię po tacie).
Druga opcja to Jakub, ale mężowi bardziej podoba się Gabriel. Uważa, ze takie bardziej dostojne, i coś w sobie ma to imię. A ja się obawiam czy będzie praktyczne, no bo jako maluszek będzie uroczym Gabrysiem, Gabim :) nawet ładnie. Jak dorośnie to będzie Pan Gabriel. Tylko pytanie jak dzieciaki będą na niego wołać w szkole gdy będzie nastolatkiem ? Znając życie będzie miał jakąś ksywkę, ale no nie jestem pewna na 100 % czy to dobre imię dla chłopca. Jak uważacie?

A może Jakub Gabriel ? Tylko pytanie czy tata odstąpi drugie imię :p

Mi sie Gabriel bardzo podoba
mały Gabrys
wększy Gabi
a całkiem dorosły Pan Gabriel.
Do każdego imienia ksywke mozna wymysleć,na to nie mamy wpływu,tylko rówieśnicy
A Jakub cudne imie mojego synka,Kubus,Bubuś,Kubulek-tak na razie na niego wołamy,he,he.

dziękuję Rozalka, Gabriel to piękne imię ale chyba damy jako drugie i będzie Jakub Gabriel chociaż co chwilę nam się to zmienia :p

reklama
Zobacz załącznik 231663
Nasz mały synek :) wczoraj na USG było widać na 100% jajka :p poza tym zdrowy jak rybka. Wszystkie przegrody w serduchu, główne żyły i tętnice w normie, to samo układ kostny i główka :) 4 rączki i 20 paluszków :)

no i pojawił się dylemat. od początku byliśmy wręcz pewni że będzie niunia i niawet nie myśleliśmy tak na poważnie o imieniu dla chłopca :p

mamy pewien pomysł - Gabriel

co myślicie o tym imieniu, w rodzince mieszane uczucia. W sumie to byłby Gabriel Paweł (drugie imię po tacie).
Druga opcja to Jakub, ale mężowi bardziej podoba się Gabriel. Uważa, ze takie bardziej dostojne, i coś w sobie ma to imię. A ja się obawiam czy będzie praktyczne, no bo jako maluszek będzie uroczym Gabrysiem, Gabim :) nawet ładnie. Jak dorośnie to będzie Pan Gabriel. Tylko pytanie jak dzieciaki będą na niego wołać w szkole gdy będzie nastolatkiem ? Znając życie będzie miał jakąś ksywkę, ale no nie jestem pewna na 100 % czy to dobre imię dla chłopca. Jak uważacie?

A może Jakub Gabriel ? Tylko pytanie czy tata odstąpi drugie imię :p

Gratuluję syneczka;-) Gabriel-bardzo ładne imię:tak:.
A my wciąż nie wiemy jak damy na imię naszej drugiej córci :baffled:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry