Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Shyla, i tu pogratuluję :-)U mnie będzie dziewczynka :-)
a imię Emilia :-):-):-)
Zobacz załącznik 231663
Nasz mały synek wczoraj na USG było widać na 100% jajka poza tym zdrowy jak rybka. Wszystkie przegrody w serduchu, główne żyły i tętnice w normie, to samo układ kostny i główka 4 rączki i 20 paluszków
no i pojawił się dylemat. od początku byliśmy wręcz pewni że będzie niunia i niawet nie myśleliśmy tak na poważnie o imieniu dla chłopca
mamy pewien pomysł - Gabriel
co myślicie o tym imieniu, w rodzince mieszane uczucia. W sumie to byłby Gabriel Paweł (drugie imię po tacie).
Druga opcja to Jakub, ale mężowi bardziej podoba się Gabriel. Uważa, ze takie bardziej dostojne, i coś w sobie ma to imię. A ja się obawiam czy będzie praktyczne, no bo jako maluszek będzie uroczym Gabrysiem, Gabim nawet ładnie. Jak dorośnie to będzie Pan Gabriel. Tylko pytanie jak dzieciaki będą na niego wołać w szkole gdy będzie nastolatkiem ? Znając życie będzie miał jakąś ksywkę, ale no nie jestem pewna na 100 % czy to dobre imię dla chłopca. Jak uważacie?
A może Jakub Gabriel ? Tylko pytanie czy tata odstąpi drugie imię