reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych dzieci + ranking imion

Anmika ja miałam tak samo szperalam wyszukiwałam imion a moj M mowil tylko NIE... w koncu zaproponowal ADRIAN i tak zostanie chociaz teraz marudzi o DAMIANIE ale mi sie nie podoba:)
My obralismy taką obcje, ze jak jedne imie się komuś nie podoba to odpada:)

reklama
U mnie będzie już prawie na pewno Hubert.

Co do imion po rodzicach, tzw "juniorów" to w innych krajach jest to na porządku dziennym. U nas to mąż napiera żeby nasza pierwsza córka miała imię po mnie. Na szczęście pierwszy będzie syn, a jak zaczniemy myśleć o drugim dziecku za jakieś 2-3 lata to może mu przejdzie ten pomysł do tego czasu.
Na dzień dzisiejszy będzie Hubert, ale jeszcze zobaczymy...

Czyli w domu Junior Bartosz?ja tak bym nie chciała:p

Tak, dokładnie:)
U małża w rodzinie jego ojciec ma na imię Kazimierz, jego dziadek, pradziadek itd też tak mieli... Bartoszem przełamali Kazimierza ale na drugie zostało Kazimierz. Kiedyś rozmawiając z Małżem mówił, że bardzo chciałby to podtrzymać a ja nie mam nic przeciwko :) Z tym, że Kazka już nie będzie na drugie :p
Za to imię dla córy wybieram ja... po mini konsultacji z Małżem :)

Bartosz bardzo mi się podoba, ale Bartłomiej również. Przy czym dziś dowiedziałam się, że to będzie córeczka i mam nielada kłopot , bo nie mam żadnego pomysłu. Może po prostu Izabela , albo Zosia, choć Oliwia też ładnie, może być jeszcze Karolina po mojej babci.

Mam z mężem podobny problem jak niektóre z Was - mówi NIE na wszystkie moje propozycje imion dla chłopca i w ogóle nie chce o tym rozmawiać! Czeka aż będzie wiedział. Ostatnio bardzo mi się podoba imię Lesław. I to najbardziej w tej formie.
W znaczenie imion nie wierze, tak jak w horoskopy i inne takie wróżby. Ogólnie jestem dość sceptycznie nastawiona do tego typu spraw. :-)

a ja im bliżej rozwiązania to mam dylemat co do imienia
mój mąż nie chce wysilać mózgownicy więc wymyślać muszę ja :/
więc póki co Zuzia, Agatka, Magdalena

reklama
Do góry