reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych dzieci + ranking imion

reklama
Jak juz tu wspominałam i też widać na suwaczku będzie Marcelek:)już mówimy tak do naszego synusia i nie wyobrażam sobie innego imienia:)się przywiazalismy do tego że to jest Marcelek:))w każdej ciaży tak mielismy że jak imie wymyslilisy i już powiedzielismy ze tak będzie miało to tak zostało:))

U nas byly poczatkowo wersje kobiece, ale odkad wiemy, ze spodziewamy sie synka, niemalze od razu stanelo na ... ADAM :) nasz synek Adas. :tak: dodam jeszcze, ze moj maz pochodzi z Tunezji i mieszkamy w Holandii , wiec szukalismy imienia, ktore bedzie latwo przyswajalne we wszystkich 3 krajach. Dodam , ze w Tunezji Adam jest na 43 miejscu wzgledem popularnosci , pewnie w Polsce i Holandii rowniez.

U nas byly poczatkowo wersje kobiece, ale odkad wiemy, ze spodziewamy sie synka, niemalze od razu stanelo na ... ADAM :) nasz synek Adas. :tak: dodam jeszcze, ze moj maz pochodzi z Tunezji i mieszkamy w Holandii , wiec szukalismy imienia, ktore bedzie latwo przyswajalne we wszystkich 3 krajach. Dodam , ze w Tunezji Adam jest na 43 miejscu wzgledem popularnosci , pewnie w Polsce i Holandii rowniez.
mój M to Adam i teć lubię do niego mówić Adaś albo Adamo(to juz tak "zartobliwie") :D

ładnie a na polskie to jak brzmi?

A my..hm..wciąż się głowimy. TZN zgodziliśmy się co do imienia Amelia..ale mój M-ek jeszcze chce przemyśleć sprawę imienia.

Zastanawialismy się nad Agatka, Karoliną, Natalią i Edytą. Okazuje się, że w 2011 w Warszawie nie było ani jednej Edytki :0.

Pewnie jak się urodzi powiemy sobie..o to nasza np Amelka :)

Ja tez zawsze chcialam Amelke!:-( ale wszyscy mi odradzaja ze wzgledu na bardzo dużą powtarzalność, dlatego nadal na mojej liscie króluje Liwia i Emilia a klampka jeszcze dlugo chyba nie zapadnie:tak:

reklama
A my..hm..wciąż się głowimy. TZN zgodziliśmy się co do imienia Amelia..ale mój M-ek jeszcze chce przemyśleć sprawę imienia.

Zastanawialismy się nad Agatka, Karoliną, Natalią i Edytą. Okazuje się, że w 2011 w Warszawie nie było ani jednej Edytki :0.

Pewnie jak się urodzi powiemy sobie..o to nasza np Amelka :)

My oprócz Zuzi zastanawiamy się nad Agatką, Dagmarą, Alicją.

A co do Twoich imion to bardzo mi się podoba Karolina, ale tak ma na imię moja siostra.

Do góry