reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla maluszków

Kasiek nasz maluch od poczatku i tez na 100% bedzie Nikodemem :-) a Franek ladnie, ale mojemu sie nie podoba "bo nie":-p

Femme Sonia ladnie i na pewno nie patrzylabym na innych:tak: znam jedna i to pozytywnie:tak: dla dziewczynki chcialam dac Maja, ale pozniej mi sie odwidzialo, a tak naprawde to czulam od poczatku, ze bedzie chlopiec i juz;-)

reklama
Aob to ja jak zrobilam test i wyszedl pozytywnie lezelismy z Ł na lozku i on mowi jakie imie. W sumie Robert bylo chyba pkerwsza propozycja ode mnie, gdzie zawsze chcialam Kacpra, Igorka itp. Tak wtedy naszlo mnie Robert. Pozniej zadne meskie mimo ze gdzies sie pojawialo zawsze przegrywalo z Robertem. Jak mielismy dla chlopaka to mowimy ze moze dla dziewczynki. Po czym po3 sec oboje stwierdzilismy ze po co nam dla dziewczynki skoro to na pewno chlopak :p a wtedy to byla mala fasoleczka :-D

femme ja jestem z Twojego województwa, ale Sonia w ogóle mi się z psem nie kojarzy :sorry2: znałam może z 2-3 kobiety/dziewczyny o tym imieniu i spoko.
jezyk ale macie trendy na wsi :szok: imiona Waszych trzech chłopców bardzo ładne :tak:

U nas wszyscy się Alicją zachwycają :p nawet mój siostrzeniec przeprowadził ankietę w klasie hahaha :-D

Emilchen no widzisz kawałek dalej a już inaczej...

Poczekam aż się urodzi i zadecyduje :-)

My od początku ciąży zastanawialiśmy się nad imieniem tylko dla chłopca a jak byliśmy na Usg i radiolog stwierdził, że to dziewczynka to mieliśmy nie lada wyzwanie. Jednak po chwili oboje doszliśmy do wniosku, że będzie Sophie (mieszkamy w uk, mala będzie miała brytyjski paszport itp nie będzie problemu z wymowa jak np w wypadku mojego imienia:p) a w Polsce będzie Zosia:)

Ja się staram wypierać myślenie o imieniu, bo mnie szlag trafia...
Naprzemiennie myślę Gustaw/Ignacy, a i tak mi żadne nie pasuje i chciałabym Remigiusza (a najchętniej to Radzimira :-D), ale cóż ja mogę...

Nulini, padnę :-D:-D
Radzimir :tak:. w czym problem? ;-)

ja dostałam odp. z Rady Języka Polskiego wczoraj w sprawie imienia dla mojej córki. niestety stwierdzili, że nadanie takiej formy będzie sprzeczne z jakimś tam paragrafem urzędu. teraz można liczyć, że Pani w okienku jednak nie będzie znała przepisów, które ja dotyczą :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Sprite to jaki macie pomysł? Jeśli pisałaś to przepraszam, umknęło mi.

U nas są całkiem nowe typy. mój: Martyna, męża: Ewelina.

Do góry