reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla maluszków

My mieliśmy ustalone imię dla dziewczynki: Anastazja ;-) Jak się okazało, że będzie chłopak to zaczęły się schody, bo nie chcieliśmy żadnego tradycyjnego imienia, w ogóle jakieś takie które dobrze będzie brzmiało za granicą.. No i wybór padł na Pascala :-) przez długi czas to imię królowało.. No ale potem zaczęliśmy szukać innych, no i w sumie z różnych dziwactw mnie się podobał Maksymilian. Ale jakoś tak nie widziałam entuzjazmu ze strony A, no i pewnego dnia przyszedł z pracy i mówi, a może Piotr.. No i póki co pozostaje Piotr, czyli imię bardzo tradycyjne :-D Ale ładnie brzmi dla dziecka i ładnie dla dorosłego. Zobaczymy czy nam się nie odmieni, oczywiście mojemu A to się podoba Raul, ale ja nie nazwę swojego syna tak jak bym nazwała kota..

reklama
U nas od początku robiliśmy Antosię, a tu w 12tc okazał się chłop i wtedy szybka burza mózgów w pizza hut, dwa imiona tylko się nadawały których nikt nam nie spier.dolił i był to Stachu i Karol ale jakoś ten Stachu tak nam pasuje do tego dziecka ;)

Nulini może ja nazwę stacha radzimir, po swoim przyszłym tatusiu :D

sprite, no jak w czym problem, w mężu :baffled: Ni ch.uja mu nie pasuje ani Remigiusz ani Radzimir, wieśniak jeden :baffled:
Cholera, oby w urzędzie byli niedoinformowani!!!

jenn, u mnie córka też byłaby Anastazja, oczywiście o ile udałoby mi się męża na tyle spić, żeby się zgodził :-D

Doggi, no właśnie kurcze głupio teraz syna nazwać Radzimir i później mieć męża o tym samym imieniu :-D:-D:-D

Tasia, Hana. ale twierdzą, że to czeski, słowacki i chorwacki odpowiednik polskiej Hanny i urząd nie powinien się zgodzić.
dla mnie to jest jakaś porażka. dzieci nazywają Dżesiki i inne i nie ma problemu...

Ja zawsze chciałam Hanna. ale Hana dla nas lepiej brzmi i bardziej pasuje. będziemy walczyć ;-);-)
chyba, że mnie baba w okienku wkurzy to będzie Lola i kropka :-D:-D:-D:-D:cool2::cool2:

Nulini, myślałm, że mąż ma problem do Remigiusza tylko ;-)

Sprite wow, nie spixiewalabym się ze na Hana się nie zgodzą, lipa...

Mój T na radzimira Sue nie zgadza bo "tak tak ja juz wszystko wiem slinisz się na widok tego Dębskiego i to dlatego.... NIE ZGADZAM SIĘ!"

Doggi, na razie rada języka tak twierdzi. ale chyba napiszę odwołanie do nich, bo nie zgadzam się z ich opinią :tak:

najbardziej bawią mnie te hasła naszych facetów: NIE ZGADZAM SIĘ i już :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry