reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla maluszków

Kasiek nasz maluch od poczatku i tez na 100% bedzie Nikodemem :-) a Franek ladnie, ale mojemu sie nie podoba "bo nie":-p

Femme Sonia ladnie i na pewno nie patrzylabym na innych:tak: znam jedna i to pozytywnie:tak: dla dziewczynki chcialam dac Maja, ale pozniej mi sie odwidzialo, a tak naprawde to czulam od poczatku, ze bedzie chlopiec i juz;-)

reklama
Aob to ja jak zrobilam test i wyszedl pozytywnie lezelismy z Ł na lozku i on mowi jakie imie. W sumie Robert bylo chyba pkerwsza propozycja ode mnie, gdzie zawsze chcialam Kacpra, Igorka itp. Tak wtedy naszlo mnie Robert. Pozniej zadne meskie mimo ze gdzies sie pojawialo zawsze przegrywalo z Robertem. Jak mielismy dla chlopaka to mowimy ze moze dla dziewczynki. Po czym po3 sec oboje stwierdzilismy ze po co nam dla dziewczynki skoro to na pewno chlopak :p a wtedy to byla mala fasoleczka :-D

femme ja jestem z Twojego województwa, ale Sonia w ogóle mi się z psem nie kojarzy :sorry2: znałam może z 2-3 kobiety/dziewczyny o tym imieniu i spoko.
jezyk ale macie trendy na wsi :szok: imiona Waszych trzech chłopców bardzo ładne :tak:

U nas wszyscy się Alicją zachwycają :p nawet mój siostrzeniec przeprowadził ankietę w klasie hahaha :-D

Emilchen no widzisz kawałek dalej a już inaczej...

Poczekam aż się urodzi i zadecyduje :-)

My od początku ciąży zastanawialiśmy się nad imieniem tylko dla chłopca a jak byliśmy na Usg i radiolog stwierdził, że to dziewczynka to mieliśmy nie lada wyzwanie. Jednak po chwili oboje doszliśmy do wniosku, że będzie Sophie (mieszkamy w uk, mala będzie miała brytyjski paszport itp nie będzie problemu z wymowa jak np w wypadku mojego imienia:p) a w Polsce będzie Zosia:)

Ja się staram wypierać myślenie o imieniu, bo mnie szlag trafia...
Naprzemiennie myślę Gustaw/Ignacy, a i tak mi żadne nie pasuje i chciałabym Remigiusza (a najchętniej to Radzimira :-D), ale cóż ja mogę...

Nulini, padnę :-D:-D
Radzimir :tak:. w czym problem? ;-)

ja dostałam odp. z Rady Języka Polskiego wczoraj w sprawie imienia dla mojej córki. niestety stwierdzili, że nadanie takiej formy będzie sprzeczne z jakimś tam paragrafem urzędu. teraz można liczyć, że Pani w okienku jednak nie będzie znała przepisów, które ja dotyczą :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Sprite to jaki macie pomysł? Jeśli pisałaś to przepraszam, umknęło mi.

U nas są całkiem nowe typy. mój: Martyna, męża: Ewelina.

Do góry