reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla maluszków

Nulini, u mnie Leon zawodowiec :rofl2::rofl2::rofl2:
no cóż :rofl2:
zreszta ja już mówiłam kiedyś, że młody miał się nazywać Lew, ale obawiałam się o jego przyszłość :rofl2:

reklama
U mnie też zmiana imienia za bardzo mnie wkurza ze tu nikt Soni jako imienia dla człowieka nie traktuje tylko jak dla psa :-/

Wiec polaczylam dwa imiona które mi się od początku podobały będzie Alicja a zdrobniale będziemy mówić Lili :-) a jak ktoś mi Ala powie to łeb urwe buhaha :-D ale myślę że jak od malutkiego będzie przyzwyczajone do Lili to nikt mi z Alą nie będzie wyjeżdżał :-)

Femme to szykuj juz podręczny ukręcacz łba :p każdy będzie walił Ala :p bo to aż się prosi ;)
Mi się dla dziewczynki Emilia podoba moja koleżanka tak dala córce i super brzmi :) choć i tak u mnie nr 1 yo Antosia no i Aleksandra wszystkie dzieci najchętniej bym nazwała Ola i Olek bez kitu Aleksandra i Aleksander mega mi się podobają ;)

femme, kamień z serca, że nie tylko ja mam takie dylematy i rozterki!!! Alicja fajnie, ale Lily super jako zdrobnienie!
Ja ostatnio czytałam zdrobnienia dla Ignacego i było wymienione Gutek, więc może być i Gucio :-D:-D:-D

Femme- na bank będę mówić Ala. Wszędzie, w przedszkolu, w szkole. Koleżanka ma Alicję i nikt nigdy nie powiedział Lilii. Powiem Ci szczerze, że mi też to przez myśl by nie przeszlo. Prędzej na Liliane bym powiedziała Lilii. Także sxykuj młotek do walenia po łbie :D

reklama
No ale kto każde komuś na to wpadać :p jak się przedstawi Alicja albo Lili to tak będą mówić ;-) zwróci uwagę ze nie jest Ala i juz :-) chyba ze jej się Ala będzie podobać to już jej sprawa ja będę mówić po swojemu :-D

Do góry