reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla maluszków

Dziwne te pomyłki:) tu niby już w 11-14 tyg można określić płeć na dobrym sprzęcie, a tu takie wpadki;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Wlasnie. Mi gin pokazywal jak wyraznie widac na zwyklym usg dwa jaderka i fifutka (dziewczyna przede mna). Wiec moze ktos robil na jakims slabym sprzecie czy cos. Slyszalam tez o spuchnietych wargach u dziewczynek ktore sa mylone z chlopcami. Ale to tez musi bys lipny aparat bo tam golym okiem bylo widac jadra:p

Bosche ja mialam pokoj rozowo czarny wiec mialby maz szybkie przemalowywanie:p

No zdarzają się takie rzeczy. Mojej koleżance (ale innej) dwóch rożnych lekarzy powiedziało, że chłopak, a urodziła córę. :)

Jezyk na szczescie nasz bobas poki co bedzie u nas w sypialni ;-) a co do ubranek itp zamierzam wszystkim powiedzodc zeby raczej unisex kupowali jeslk juz cos planuja

Sprite akurat chlopiec moze wydac sie dziewczynka jak zasloni cl trzeba. W ta strone kestem w stanie zrozumjec, gorzej jak lekarz powie ze chlopak a dziewczynka wyskoczy. Moj brat tez mial byc do samego porodu dziewczynka. Nie jedna taka wpadke znam.

No tak to bym nie chciała :-D
Pomijając wszystko różowe/niebieskie, bo u mnie i tak raczej unisexy wszędzie, od wózka, po kolor pokoju, ale te 5 miesięcy się człowiek nastawia, planuje, jak to będzie, rozmyśla, marzy, co będzie z córką/synem robić, mówi do brzucha po imieniu, a tu taki szok po porodzie :-p

Mam nadzieję, że u mnie się nie zmieni, w końcu na tym USG prenatalnym naprawdę fajnie i wyraźnie było widać siurka :-D

To tak jak kiedyś pisałam u mojego kolegi cala ciążę jego zonki od prenatalnych był Bartuś Bartuś a dwa tyg przed porodem okazało się ze pępowina tak była jakoś ułożona ze dawała obraz pięknego siusiaka a tam tak naprawdę Lenka sobie rosła :p

reklama
Leżymy sobie dzisiaj z Mężulem, przytulamy się i zagajam, że wymyśliłam imię dla dziewczynki.
On oczywiście od razu "no na pewno!", z przekonaniem, że mu się nie spodoba.
Powiedziałam, że będzie Antoninka i Marcelinka, Tosia i Cysia.
Reakcja "no na bank!", a po chwili... "no w sumie..." :-D:-D:-D

Więc się problem rozwiązał, imiona ustalone :-D

Do góry