reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla maluszków

reklama
U mnie dla chlopaka znowu zero koncepcji (moze Makary, Nikodem). No nic mi sie nie podoba. A cora bedzie chyba jednak Nika (maz) lub Nikola (ja). Jakos ladnie brzmi z imieniem mojej corci Pola i Nikola. Na to maz odpowiada Polusia i Nikusia. I tu wojna:p Siostra probowala namowic mnie na Sare i Maksa ale kojarza mi sie z psami:)

Piszecie o Malgosi. Lubie Gosie ale jak moj wujek na swoja zone wola Gocha to mam dreszcze:/ Ktoras tu pisala o Jadzi. Moja przyjaciolka jak skonczyla 18 lat to od razu zmienila to imie na Jagoda. Tak tez wszystkim sie przedstawiala ale nauczyciele zawsze wyczytywali Jadwiga czego ta nie mogla wytrzymac:)

Ostatnia edycja:
kasiekz, też mam koleżankę Jadwigę i nawet w szkole kazała na siebie mówić Jagoda, bo tak nienawidziła tego imienia :-D

A u mnie wczoraj rano olśnienie!
Mam pomysł na dziewczynkę! :-D
Gdzieś w piątek rzucił mi się w oczy artykuł o małej Marcysi i normalnie błysk - Marcelina! :-D
Wcześniej analizowałam to imię i nie bardzo, a teraz jakoś tak mi nagle spasowało :-D
Cysia i Tosia (jakby co, bo wolę jednak, żeby został Gucio i Tosia ;-))

Kasiek z gocha to tak jak z agniecha moim zdaniem. Nie lubie takiego przeksztalcania imion bo to zadnw zdrobnienie dla mnie. Za to Gosia, Malgosia, Gosienka podobaja mi sie bardzo

OK u mnie dla babki klepniete na 100% Nika lub Nikola (decyzja po porodzie) i nie zmieniamy. Chlopa wczoraj nie wybralismy:p

Nulini slicznie. Bardzo ladnie Marcelinka Marcela Marcysia Cysia...kiedys w Zlotopolskich grala. Slicznie:)

Agulqu Agniecha masz racje tragedia. To jak do mnie kiedys ktos powieszial Kacha-no noz sie w kieszeni otwiera:p

kasiekz, a dziołcha mojego brata to właśnie dla nas wszystkich Kacha :-D I brat i moi rodzice i my tak do niej mówimy, kurcze, muszę ją zapytać, czy jej to nie przeszkadza, bo nigdy nic nie mówiła :-D

alecta bardzo ładne :tak: i podobne do naszego Dominika, jakoś mi się ze sobą kojarzą :tak: chociaż Nikodem to chyba ma coś wspólnego z Mikołajem.

reklama
Do góry