reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla kwietniowych dzieciaczków

reklama
U mnie poważne debaty trwają, nie sądziłam, że będę miała taki dylemat z wyborem imienia. Ostatnio podoba mi się Zuzanna, Alina, Izabela, Laura, choć znam jedną Alinę i wszyscy mówią na nią Ala :) a Ala jakoś nie bardzo mi się podoba bo mam niefajne skojarzenia.

Dla chłopca podoba mi się Michał i Szymon i szczerze mówiąc więcej pomysłów nie mam.

Jakoś tak wydaje mi się, że będzie dziewczynka :p

Bardzo fajnym pomysłem jest nadawanie imion po członkach rodziny, ale u mnie panuje nieurodzaj. Mój tata ma na imię Albin i raczej tak dziecka nie skrzywdzę ;-). Teść jest Kazik, co nieszczególnie mi się podoba. Zatem jeśli będzie chłopak (a takie właśnie mam przeczucie) to będzie chyba Leon, no i może Albin na drugie oby tradycji stało się zadość ;-) Co do dziewczynki to jeszcze nie mamy żadnych typów. Moja mama jest Stanisława, co też mi nie pasuje. Bardzo podoba mi się z kolei Krysia, ale to jest imię teściowej, a że jej nie lubie to przecież nie będę robić jej, aż takiej przyjemności ;-)

Nie wiem czemu ale wydaje mi sie że mało jest ładnych imionek dla chłopców... z mężem to chyba do samego porodu pod tym wzgledem sie nie zgodzimy ale narazie wygrywa Szymek, Eryk lub Pawełek. A z kolei dla dziewczynek mamy tak dużo ze nie możemy sie zdecydować :) Zuzia, Julka, Marika, Majka??? Wcześniejszą dzidzie ktorą straciliśmy mieliśmy nazwać Julka i zastanawiamy sie czy teraz na jej cześć nie nazwać tak córeczki- o ile to bedzie córeczka hihi

Laura mi sie strasznie z bohaterka ksiazek Musierowicz kojarzy :) Piekne imie, tylko ciezkie do zdrabniania. A propos bohaterek Musierowicz, to zawsze podobalo mi sie tez imie Ida. Moze jeszcze bedzie okazja kiedys wykorzystac ;) Zanim zwiazalam sie z obcokrajowcem bylam pewna ze jesli kiedys bede miala corke, to na imie dostanie Tosia. Niestety i po niemiecku i po angielsku brzmi to fatalnie, szczegolnie jak maz wymawia "Tuoszia" ;)

Agunia, tesciowa taka straszna? Moja ma na imie Lieselotte, w zdrobnieniu Lilo i jesli bedziemy mieli dwie corki, rozwazylabym danie tak drugej na drugie imie, bo bardzo mi sie podoba. Niestety chlopu sie imie mamy nie podoba zupelnie, wiec raczej nie bedzie okazji ;)

Moja teściowa ma na imię Roberta :cool2:
więc jakoś nie przyszło nam do głowy dawanie imion po babciach. Dziadkowie to Wiesio i Rysio więc noł łej... ;)

Nie wiem czemu ale wydaje mi sie że mało jest ładnych imionek dla chłopców... z mężem to chyba do samego porodu pod tym wzgledem sie nie zgodzimy ale narazie wygrywa Szymek, Eryk lub Pawełek. A z kolei dla dziewczynek mamy tak dużo ze nie możemy sie zdecydować :) Zuzia, Julka, Marika, Majka??? Wcześniejszą dzidzie ktorą straciliśmy mieliśmy nazwać Julka i zastanawiamy sie czy teraz na jej cześć nie nazwać tak córeczki- o ile to bedzie córeczka hihi

Fajnie tak, jakby nie było starsza siostra :)

Laura mi sie strasznie z bohaterka ksiazek Musierowicz kojarzy :) Piekne imie, tylko ciezkie do zdrabniania. A propos bohaterek Musierowicz, to zawsze podobalo mi sie tez imie Ida. Moze jeszcze bedzie okazja kiedys wykorzystac ;) Zanim zwiazalam sie z obcokrajowcem bylam pewna ze jesli kiedys bede miala corke, to na imie dostanie Tosia. Niestety i po niemiecku i po angielsku brzmi to fatalnie, szczegolnie jak maz wymawia "Tuoszia" ;)

Agunia, tesciowa taka straszna? Moja ma na imie Lieselotte, w zdrobnieniu Lilo i jesli bedziemy mieli dwie corki, rozwazylabym danie tak drugej na drugie imie, bo bardzo mi sie podoba. Niestety chlopu sie imie mamy nie podoba zupelnie, wiec raczej nie bedzie okazji ;)

Jak to się czyta? Liselot?

My chyba wkoncu dogadalismy sie co do imienia dziewczynki tzn mamy dwa typy: Emma i Ann Mari. Dla chlopca tez mam imie ale D. jakos jeszcze nie przekonany:-p Brayan bardzo mi sie podoba;-)

reklama
Do góry