reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla kwietniowych dzieciaczków

Mnie sie Alex podoba dla chlopca, ale maz nie chce...a szkoda bo naprawde mi sie spodobalo, dla dziewczynki myslalam o Klaudii albo Alicji, ale nie jestem jeszcze pewna...z Amelka bylo prosto bo zawsze mie sie to imie podobalo, ale co racja to racje okazalo sie, za Amelek strasznie duzo:sorry:

reklama
A jeszcze co do dziwnych imion opowiem wam historie. Ogolnie my nie nadajemy dzieciom podwojnych imion bo uwazamy ze to bez sensu. Ale jak sie Tymek urodzil to maz zrobil "pepkowe" jak jeszcze bylismy w szpitalu i tak siedzieli ze znajomymi i gadali o imionach. Okazalo sie ze dzien po urodzinach Tymka imieniny ma Machabeusz. Jaki mieli ubaw, ze powinnismy go nazwac Tymoteusz Machabeusz :-) Tym razem tez wymyslilismy zabawne zestawienie i maz stwierdzil ze powinien byc Ignacy Bonifacy :-D

Dziewczynka będzie Alicja, Ewa, Justyna, Hania, a co do chłopca to mnie jakoś żadne chłopięce imię póki co za serce nie chwyciło.
Przy dziewczynach bezproblemowo mieliśmy obmyślaną alternatywę - Kuba i Wojtuś, a teraz koncepcji brak. Ostatnio Krzyś albo Mateusz chodzą mi po głowie, ale tak bez większego przekonania.
Generalnie lubię proste, uniwersalne imiona, które można różnie zdrabniać

Justyna bardzo ładne imię ;-):-)

A jeszcze co do dziwnych imion opowiem wam historie. Ogolnie my nie nadajemy dzieciom podwojnych imion bo uwazamy ze to bez sensu. Ale jak sie Tymek urodzil to maz zrobil "pepkowe" jak jeszcze bylismy w szpitalu i tak siedzieli ze znajomymi i gadali o imionach. Okazalo sie ze dzien po urodzinach Tymka imieniny ma Machabeusz. Jaki mieli ubaw, ze powinnismy go nazwac Tymoteusz Machabeusz :-) Tym razem tez wymyslilismy zabawne zestawienie i maz stwierdzil ze powinien byc Ignacy Bonifacy :-D

Tymoteusz Machabeusz jest bomba :-D:-D:-D

a co powiecie dziewczyny na imie Kornelia? podoba mi sie dla dziewczynki jeszcze Karolina, Paulina, Ania,choc Ania mi jakos do mnie nie pasuje.
Mi sie jeszcze podoba Nadia, ale pol rodziny mowi, ze ruskie, w sumie nie ma zadnego zdrobnienia od tego imienia.

Mi sie bardzo podoba imie Kornelia :) Nadia faktycznie wschodnio brzmi, ale nie wiem czy jest sie co sugerowac, np moj maz ma na imie Sascha a jest rodowitym Niemcem i nie ma zadnych powiazan rodzinnych ze wschodem, tesciom sie tak podobalo i tyle. Mi tez sie rodzina troche krzywila na imie dla dziewczynki - Salomea, ze zdrobnienie Salcia brzmi niepolsko, choc imie niegdys w Polsce bylo bardzo popularne. No i prababci ktora tak miala imie tez,sie jakos nikt w rodzinie nie czepial ;) Chwilowo i tak spor zazegnany, bo bedzie chlopak i Oskara wszyscy lykneli bez protestow ;) Chyba tylko ja nie jestem tym imieniem do konca rzucona na kolana, no ale co zrobic, mezowi bardzo zalezy i obiecalam mu juz dawno ;)

a co powiecie dziewczyny na imie Kornelia? podoba mi sie dla dziewczynki jeszcze Karolina, Paulina, Ania,choc Ania mi jakos do mnie nie pasuje.
Mi sie jeszcze podoba Nadia, ale pol rodziny mowi, ze ruskie, w sumie nie ma zadnego zdrobnienia od tego imienia.

Bardzo mi się podoba Kornelia ale mąż mi powiedział "mówiłaś, że pierwsze litery mają się nie powtarzać... nie!"

Mi sie bardzo podoba imie Kornelia :) Nadia faktycznie wschodnio brzmi, ale nie wiem czy jest sie co sugerowac, np moj maz ma na imie Sascha a jest rodowitym Niemcem i nie ma zadnych powiazan rodzinnych ze wschodem, tesciom sie tak podobalo i tyle. Mi tez sie rodzina troche krzywila na imie dla dziewczynki - Salomea, ze zdrobnienie Salcia brzmi niepolsko, choc imie niegdys w Polsce bylo bardzo popularne. No i prababci ktora tak miala imie tez,sie jakos nikt w rodzinie nie czepial ;) Chwilowo i tak spor zazegnany, bo bedzie chlopak i Oskara wszyscy lykneli bez protestow ;) Chyba tylko ja nie jestem tym imieniem do konca rzucona na kolana, no ale co zrobic, mezowi bardzo zalezy i obiecalam mu juz dawno ;)

Mojemu tak zależało na 2gim Jonasza- Jarosław, po śp. tacie męża :)

reklama
madziolina_p Kornelia jest piękne! tak jak Wam wcześniej pisałam też się nad nim zastanawiam. Waham się jeszcze pomiędzy Lilką bo tak chcieliśmy z początku dac, ale Kornelcia mi się też bardzo podoba.

Do góry