reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla bobasków grudniowych

reklama
sugar, nie placze sie w zeznaniach ani sobie nie zaprzeczam, ja - nigdy :-D moze zle zredagowalam to wszystko, ale wydaje mi sie, ze nawet wytluszczonym drukiem napisalam, ze nie chodzi mi o nazywanie dzieci takimi imionami W OGOLE, tylko ze zle mi sie kojarzy taka praktyka wlasnie ze wzgledu na spora ilosc snobistyczno-pokreconych znajomych, ktorzy lansuja taki trend. moze to ja juz jestem skrzywiona, ale nic na to nie poradze, ze (wsrod znajomych, podkreslam to, zeby nie bylo, ze generalizuje) kto sie wywyzsza zazwyczaj tradycyjnie nazywa swoje dziecko.
(a o to mi chodzilo z tym plebsem, ze ci moi znajomi wlasnie maja sie za lepszych od otoczenia, bo otoczenie to plebs, a oni sa arcymadrzy i w ogole jelita. kto ma takie podejscie dla mnie jest wlasnie pseudointeligenckim potworem salonowym, i przy ich stylu zycia inaczej warszafka).

i nigdy nie mowilam, ze wszyscy, co tak dzieci nazywaja, sa pojechani i warszafkowi. troche nagielyscie fakty :-)

to tak gwoli wyjasnienia. ogolnie czuje sie niezrozumiana przez ogol :-D fakinsit :-D chyba pojde do kate na terapie, jakies spiski i w ogole na mnie! szok :-)

a co do Roni - Sara jest exotic, a Natasza nie..? no ale juz nie ciagne tematu ;-)

nie ma o co kruszyc kopii :-D

ja mam literackie schizy, dlatego chcialam nazwac synusia Gustawem, ze wzgledu na Dziady :-D i wizje romantycznego kochanka, pelnego pasji :-D mniamusna lektura, jedna z moich ulubionych :-D no ale zajezdza mi warszafka, hehehehehe, i to mnie powstrzymalo (joke. D. mnie powstrzymal)

i podoba mi sie zdanie Mai, ze niewazne, co sie komu podoba, nazwie dziecko jak jej sie widzi, bo tak jej pasi i nikomu nic do tego :-) o to wlasnie kaman!

end of discussion 'bout warszafka i antos :-)

kisssssssss

a propos.:

Jedzie facet tramwajem i co chwila powtarza
- o kur*a
- o kur*a
Zdegustowani pasażerowie informują kierowcę, ten na przystanku zwraca uwagę facetowi... Szepcze mu do ucha pouczenie, gdy nagle facet coś mu szepcze a kierowca:
- o kur*a
Pasażerowie zrobili wielkie oczy i patrzą z niesmakiem a kierowca tramwaju mówi:
- Państwo wybaczą, ale temu panu żona właśnie urodziła bliźniaki i postanowiła je nazwać Lech i Jarosław
- o kur*a - chórem pasażerowie......:cool2:

natasza to inaczej anastazja jak kto woli
tradycyjne imie rosyjskie
stare jak swiat :-p

i z calym szacunkiem pati- nie zgadzam sie z Toba ale takie juz nasze swiete prawo zgadzac czy nie zgadzac :tak: i generalnie troche zamotane toto :-p

ale tak mi juz mozg przesiakl od tej warszawki ;-)

sugar, no jasne :-) generalnie kazdy ma prawo do wlasnego zdania. ale jak mozesz sie nie zgadzac z moim kojarzeniem??? tu sie nie ma co zgadzac czy nie zgadzac. tak mi sie kojarzy i juz :-) a ze znajomych mam takich a nie innych, to tez tylko moj problem :-)

i, prosze cie, wiem, co to za imie Natasza :-) ale tyle samo u nas Natasz, co i Sar. tak samo "inne". i fajnie, bo o to chodzi, zeby, gdy zawolam, nie odwracalo sie pol przedszkola.

wiecie co?
tak w ogóle to Julia miała być Ingrid, tylko stwierdziłam że nie będę przeginać.
A więc mamy Julię Karolinę:happy:

A dając to imię wcale nie wiedziałam że jest takie popularne. A potem się okazało, ze wszędzie Julki biegają:laugh2:a co tam... ważne że mi się podoba:-p

Ale walniete jestescie:-):-):-);-);-);-)i za to Was kofam:tak::tak::tak:
Poprawilyscie mi humor z rana.

Moja kumpela ma suke Majke, a nazwala ja tak bo sie kiedys w ogolniaku poklocilysmy i chciala mi na zlosc zrobic.

Masza mi sie strasznie podoba ale raczej M by na to nie poszedl. Zreszta on narazie nie planuje drugiego:zawstydzona/y:

reklama
Do góry