reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla bobasków grudniowych

U nas tez byla wizja Patryka i Patrycji. Ale Dzien Sw. Patryka jest narodowym dniem irlandii i w ogole tak sie tu to imie z tym panstwem kojarzy ze zdecydowaliosmy zmienic na Dawid, a dziewczynce Oliwia.

Mona ale te imiona bardzo bardzo mi sie podobaja

w ogole z dziecmi to jest tak ze kazde imie potem dokladnie do danego dziecka pasuje

reklama
a ja mam ostatnio przeczucie ze bedzie jednak chlopiec i spodobalo mi sie imie Antonii tzn Antek, Antos, jeszcze nie wiem co moj T. na to, bo iby ma byc dziewczynka, ale warto przedyskutowac inne opcje

U nas podobnie na chłopca nie było opcji i do tej chwili sama nie jestem przekonana czy to aby napewno Mikołaj będzie. Tomcio cały czas się o asia pyta a więc...
A dziewczynka miała być Amelia albo Anastazja albo Sara

U nas też miał być Mikołaj, no ale będzie córeczka, a imię Mercedes mój mąż od zawsze miał już wymyślone i nie miałam już nawet serca się sprzeciwić, w końcu się przyzwyczaiłam będąc z nim już 4 latka.

Pingwinek - no jasne, że nikt by nie miał serca:-D
A czy wy jesteście na stałe w Paryżu? Bo jeśli macie zamiar wrócić do Polski to może pomyśl jeszcze o nadaniu małej Mercedes drugiego, polskiego imienia?

U nas miała byc od samego początku Natalia, od kiedy zorientowałam się ,ze jestem w ciąży, ale podobała mi się również Laura i Klara. Ale mamy zbyt dziwaczne i brzydko brzmiące nazwisko, więc wolałam pozostać przy jakimś zwyczajnym, dosć popularnym imieniu.

A chłopczyk, jeśli nam się kiedys uda (wąąątpię, hehe) to może Aleksander....

Dita ale masz na myśli to że w urzędzie stanu cywilnego nie przyjmą tego imienia ? (Chcę aby mała miała dwa obywatelstwa), czy żeby nie krępowało jej to imię ?? Bo i tak będzie chrzczona w Polsce więc drugie imię będzie miała na 100%.
Aczkolwiek sama nie wiem jak to będzie z rejestracją Mercedes w Polskim urzędzie stanu cywilnego ??? Podobno imię żeńskie musi się kończyć na "a" , no ale są kobitki o imieniu np Ines i chyba rejestrują w PL, sama nie wiem zresztą.

Jeżli będzie miała podwójne obywatelstwo to powinni bez problemu zarejestrować no chyba, że na Urzędasa trafisz to może będzie problem:dry:

pingwinek - nie sądzę aby był problem z urzędem stanu cywilnego (no chyba,ze jak mówi sa_raa trafisz na urzędasa)
..
chodzi o to,że jak mała ma mieć dwa obywatelstwa, to fajnie, gdyby miała i dwa imiona - francuskie (no, hiszpańskie) i polskie. I tez nie chodzi o to, aby ją krępowało, tylko aby właśnie urzędasy wszelkiego rodzaju nie miały wątpliwości co do np płci malutkiej (a przeciez z naszymi urzędasami w Polsce nic nie wiadomo). Drugi polskie imię rozwieje wątpliwości.

reklama
Do góry