reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla bobasków grudniowych

ooo, to margaret tez ma corke!!! gratulacje :) bo tu normalnie testosteron zageszczony mocno ;-)

Mikolaj slicznie - akurat na swieta :) :) :)

co do Samuela - nie lubie takich imion dziwnych ( :laugh: przypomnijcie sobie moja Wanilke ;-) hehehehe)
poza tym mam dalekiego kuzyna Samuela, brzdaca, ale jakos go nie lubilam nigdy (moze dlatego, ze mnie jego mama wnerwia). poza tym to maly, zlosliwy grubasek i zarlok - od malego ;-) i wyjec na dodatek ;-)

Nikos ladnie rowniez :)

no hej! dosc juz Filipow! mowie w imieniu swoim i nieistotnej ;-) chociaz swieta trojca na grudniowkach by byla, fajnie ;-)

reklama
..aenye Wnilka jest Śliczne imie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i wcale nie przekąbinowane :) świetne poprostu :D
Margaret dajesz nadzieje, że nasi faceci nie zostną bez kobitek :p oby tak dalej :D

Jedną mądrą rzecz o imionach powiedziała babcia mojego M: "jak człowiek dobry to każde imię dobre"
Strasznie się z tym zgadzam :)
Nie ma co się sugerować że osoba o takim imieniu jest taka a nie inna, zawsze się znajdzie i zły i dobry przykład ;P Rodzicom musi się dobrze kojarzyć, resztę osób ignorujmy :)))

nie wiem co to sie dzieje ze takie zatrzęsienie chłopców kolezanka 2 dni temu tez syna urodziła -Tomasza
kiedyś babcie mówiły że jak tyle synów sie rodzi to wojna sie zbliża ;D ;D ;D

ale kiedyś to sie wiele dziwnych rzeczy mówiło .
ogladałam raz program Europa da sie lubić i wypowiadali sie właśnie o przesądach kobiet ciężarnych i np że w ciąży nie powinno sie obcinac włosów bo skraca to życie bobaskowi albo że kobiecie sie niczego nie załuje bo myszy sie zalęgna :) :) :) :) :) :) :)
znacie jakieś ciekawe zabobony i ich potwierdzenia w życiu ???i

Nie znam szczególnych takowych, ale ponoć fryzjerka w ciąży nie powinna robić trwałej komukolwiek bo włosy się wyprostują :p :laugh: :laugh: :laugh:
A jeżeli to zabobony to tylko zabobony=brednie ;) więc tym bardziej nie wolno się tymi gupotami przejmować

Z tym to jest tak, że czasem się komuś zdarzy, że jak odmówi ciężarnej to myszka przez dom przeleci i nazywają to przesądem :p Tak jaki i z maturą: podobno się nie obcina włosów bo wiedza uciekanie a jak się obciełam i marturke zdałam z całkiem niezłymi wynikami :D a więc podchodze do tego wszystkiego z rezerwa :) Jeżeli chodzi o przesąd z wojną to śmiać mi się chce :) natura musi sama regulować jaki i kiedy jest przyrost dzieciaszków np. jeszcze pare miesięcy temu zatrzęsienie dziewczynek było a więc teraz musi się wyrównać :) Moja mama jest strasznie przesądna jeżeli chodzi o sprawy związane z Fasolinkami i jakby się dowiedziała, ze kupiłam coś Bebikowi to chyba by mnie zagadała ;) ale to starsze pokolenie tak już ma :)

reklama
Kiedys jak jednej osobie we wsi się coś stało to odrazu zabobon powstawał :p A jak już jakiejś drugiej się stało podobnie to już koniec i napewno każdemu kto zaryzykuje zrobi się to samo :) Duzo z przesądów zostało do teraz i my pewnie niektóre przekażemy dalej :)

Do góry