reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla bobasków grudniowych

ooo, to margaret tez ma corke!!! gratulacje :) bo tu normalnie testosteron zageszczony mocno ;-)

Mikolaj slicznie - akurat na swieta :) :) :)

co do Samuela - nie lubie takich imion dziwnych ( :laugh: przypomnijcie sobie moja Wanilke ;-) hehehehe)
poza tym mam dalekiego kuzyna Samuela, brzdaca, ale jakos go nie lubilam nigdy (moze dlatego, ze mnie jego mama wnerwia). poza tym to maly, zlosliwy grubasek i zarlok - od malego ;-) i wyjec na dodatek ;-)

Nikos ladnie rowniez :)

no hej! dosc juz Filipow! mowie w imieniu swoim i nieistotnej ;-) chociaz swieta trojca na grudniowkach by byla, fajnie ;-)

reklama
..aenye Wnilka jest Śliczne imie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i wcale nie przekąbinowane :) świetne poprostu :D
Margaret dajesz nadzieje, że nasi faceci nie zostną bez kobitek :p oby tak dalej :D

Jedną mądrą rzecz o imionach powiedziała babcia mojego M: "jak człowiek dobry to każde imię dobre"
Strasznie się z tym zgadzam :)
Nie ma co się sugerować że osoba o takim imieniu jest taka a nie inna, zawsze się znajdzie i zły i dobry przykład ;P Rodzicom musi się dobrze kojarzyć, resztę osób ignorujmy :)))

nie wiem co to sie dzieje ze takie zatrzęsienie chłopców kolezanka 2 dni temu tez syna urodziła -Tomasza
kiedyś babcie mówiły że jak tyle synów sie rodzi to wojna sie zbliża ;D ;D ;D

ale kiedyś to sie wiele dziwnych rzeczy mówiło .
ogladałam raz program Europa da sie lubić i wypowiadali sie właśnie o przesądach kobiet ciężarnych i np że w ciąży nie powinno sie obcinac włosów bo skraca to życie bobaskowi albo że kobiecie sie niczego nie załuje bo myszy sie zalęgna :) :) :) :) :) :) :)
znacie jakieś ciekawe zabobony i ich potwierdzenia w życiu ???i

Nie znam szczególnych takowych, ale ponoć fryzjerka w ciąży nie powinna robić trwałej komukolwiek bo włosy się wyprostują :p :laugh: :laugh: :laugh:
A jeżeli to zabobony to tylko zabobony=brednie ;) więc tym bardziej nie wolno się tymi gupotami przejmować

Z tym to jest tak, że czasem się komuś zdarzy, że jak odmówi ciężarnej to myszka przez dom przeleci i nazywają to przesądem :p Tak jaki i z maturą: podobno się nie obcina włosów bo wiedza uciekanie a jak się obciełam i marturke zdałam z całkiem niezłymi wynikami :D a więc podchodze do tego wszystkiego z rezerwa :) Jeżeli chodzi o przesąd z wojną to śmiać mi się chce :) natura musi sama regulować jaki i kiedy jest przyrost dzieciaszków np. jeszcze pare miesięcy temu zatrzęsienie dziewczynek było a więc teraz musi się wyrównać :) Moja mama jest strasznie przesądna jeżeli chodzi o sprawy związane z Fasolinkami i jakby się dowiedziała, ze kupiłam coś Bebikowi to chyba by mnie zagadała ;) ale to starsze pokolenie tak już ma :)

reklama
Kiedys jak jednej osobie we wsi się coś stało to odrazu zabobon powstawał :p A jak już jakiejś drugiej się stało podobnie to już koniec i napewno każdemu kto zaryzykuje zrobi się to samo :) Duzo z przesądów zostało do teraz i my pewnie niektóre przekażemy dalej :)

Do góry