reklama
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
citrus- ze mną do szkoły chodziłe 4 Samanty i 6 Marik to chyba nie mało ?
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Heh, chyba nie ma sie o co wyklocac. W tej chwili Marika to rzeczywiscie popularne imie, tak mi sie zdaje. ¨Za moich czasow¨hehehe nie bylo, podobnie jak Samanta. Ja znalam jedna Samate, a lat to bylo jakies 20 temu... I byla to Cyganka. Nie zapominajmy, ze imiona raz sa bardziej popularne, innym razem mniej, po to by po jakims czasie znow stac sie czesto nadawanymi.
peace :-)
peace :-)
Cześć
Ja mogę polecić swoje imię - Milena z racji takiej, że mam już 23 lata przeszłam przez różne 'deformacje' mojego imienia. Bardzo duża grupa znajomych woła na mnie Mila co pasuje do małej dziewczynki i na pewno jest komfortowe dla nastolatki a jeśli o mnie chodzi jeśli kiedykolwiek będę mieć córeczkę to będzie Blanka
Pozdrawiam Mamuśki
Ja mogę polecić swoje imię - Milena z racji takiej, że mam już 23 lata przeszłam przez różne 'deformacje' mojego imienia. Bardzo duża grupa znajomych woła na mnie Mila co pasuje do małej dziewczynki i na pewno jest komfortowe dla nastolatki a jeśli o mnie chodzi jeśli kiedykolwiek będę mieć córeczkę to będzie Blanka
Pozdrawiam Mamuśki
Lilit
Zaciekawiona BB
Marika i Samanta popularne w Polsce? Litości, większość ludzi skojarzyłoby je z imionami dla nierządnic
Miałam dziewczynę o imieniu Marika w szkole i niestety, ale takie za nią latały inwektywy...
Jeśli chodzi o imię Lidia, to znam jedną i bardzo nie lubi swojego imienia. I jeszcze durne zdrobnienie "Lida".
Co do "hamerykańskiej" pisowni Dla mnie to strasznie wieśniackie. Mamy tak piękny język, a na siłę chcemy pisać tak "światowo" - mój synek dostanie na imię Ksawery, a już wiele osób wyskakuje z Xawery, Xavier itp. Coś czuję, że będą takie same przeprawy jak z tą nieszczęsną wymienianą już Viktorią...
Moja corcia bedzie miec na imie Maja;-) wiem ze teraz duzo Majek ale my nie mieszkamy w Pl a nawet jak kiedys wrocimy do Pl to wtedy beda juz inne na topie mi sie tez podoba Weronika, no ale podoba sie tylko mi a to wspolna decyzja;-) Tak jak dziewczyny pisza wersja bardziej przez W niz V. Bo ludzie slyszac takie imie kojarza przez W i nie bede zwracac uwagi ze jest przez V;-)
Marianna wg mnie ładniej brzmi
reklama