reklama
G
guest-1673535084
Gość
Ja musze poprawiac ludzi np lekarzy gdy wypisuja recepte ze jest NIKOLA a nie NICOLA. Ostatnio sama recepte przerabialam bo oczywiscie pediatra napisala NICOLA a ja sie nie skaplam. A w urzedzie Nicole nie chcieli wpisac..
Wiec stawiam na Victorię a nie Wiktorię. Mi tez sie to imie podobalo ale niestety partner nie chcial
Wiec stawiam na Victorię a nie Wiktorię. Mi tez sie to imie podobalo ale niestety partner nie chcial
magduska81
Zaciekawiona BB
A ja mam Małgosię, a miała mieć na imię Kornelia, i jak się urodziła imię jakoś do niej zapasowało podoba mi się bo ma masę zdrobnień i pasuje do każdego wieku, na razie mamy Gośka,Gosiaka i Małagosia,a potem hmm Małgorzata, no i ważne jest jakie nazwisko bo tez jakoś się musi to wszystko razem zgrywać.A obecnie podoba mi się Marianna,Rozalia,Regina takie trochę zapomniane..a Majki Julki już w moich stronach wyparte prze Lenki...ale każde imię ładne jak się ładnie woła
charlotteB
Fanka BB :)
Jeśli chodzi o imię Lidia, to znam jedną i bardzo nie lubi swojego imienia. I jeszcze durne zdrobnienie "Lida".
Lilit, moja córeczka ma na imię Lidia, znam dwie Lidie i obie bardzo lubią swoje imiona, więc nie jest to regułą:-)
Nie rozumiem też, co jest durnego w zdrobnieniu "Lida"...?
Jadran
Wiesz.bardziej podoba mi się Zora.Zara niestety kojarzy mi z tandetną sieciówką.A powiedzcie mi co myślicie o imieniu Zara? Ja wiem, że większości to się kojarzy z wpływem angielskim etc ale jest ono tez bardzo popularne w Niemczech np.. Co o nim myślicie?
Pozdrawiam
Jadran
Cześć
Ja mogę polecić swoje imię - Milena z racji takiej, że mam już 23 lata przeszłam przez różne 'deformacje' mojego imienia. Bardzo duża grupa znajomych woła na mnie Mila co pasuje do małej dziewczynki i na pewno jest komfortowe dla nastolatki a jeśli o mnie chodzi jeśli kiedykolwiek będę mieć córeczkę to będzie Blanka
Pozdrawiam Mamuśki
Moja córka jest Blanką.Jest jedyną dziewczynką o tym imieniu w całej szkole.Ona nie zna żadnej swej imienniczki
Encza
Początkująca w BB
Moja córka ma w przedszkolu koleżankę Zarę. Niestety dzieciaczki śmieją się z tego imienia. Podejrzewam, że to wpływ i komentarze rodziców, bo w tym wieku dzieci raczej nie odróżniają które imię jest dziwne, a które nie.
Lidia, Lidzia, Lida- pięknie Moja następna córa (jeśli będę ją miała) dostanie imię Lidia lub Kornelia
Lidia, Lidzia, Lida- pięknie Moja następna córa (jeśli będę ją miała) dostanie imię Lidia lub Kornelia
reklama