reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imię dla dziewczynki

Marika i Samanta popularne w Polsce? Litości, większość ludzi skojarzyłoby je z imionami dla nierządnic :-D

reklama
Heh, chyba nie ma sie o co wyklocac. W tej chwili Marika to rzeczywiscie popularne imie, tak mi sie zdaje. ¨Za moich czasow¨hehehe nie bylo, podobnie jak Samanta. Ja znalam jedna Samate, a lat to bylo jakies 20 temu... I byla to Cyganka. Nie zapominajmy, ze imiona raz sa bardziej popularne, innym razem mniej, po to by po jakims czasie znow stac sie czesto nadawanymi.

peace :-)

Cześć:)

Ja mogę polecić swoje imię - Milena:) z racji takiej, że mam już 23 lata przeszłam przez różne 'deformacje' mojego imienia. Bardzo duża grupa znajomych woła na mnie Mila co pasuje do małej dziewczynki i na pewno jest komfortowe dla nastolatki:) a jeśli o mnie chodzi jeśli kiedykolwiek będę mieć córeczkę to będzie Blanka :)

Pozdrawiam Mamuśki :)

Marika i Samanta popularne w Polsce? Litości, większość ludzi skojarzyłoby je z imionami dla nierządnic :-D

Miałam dziewczynę o imieniu Marika w szkole i niestety, ale takie za nią latały inwektywy... :no:

Jeśli chodzi o imię Lidia, to znam jedną i bardzo nie lubi swojego imienia. I jeszcze durne zdrobnienie "Lida".

Co do "hamerykańskiej" pisowni :baffled: Dla mnie to strasznie wieśniackie. Mamy tak piękny język, a na siłę chcemy pisać tak "światowo" - mój synek dostanie na imię Ksawery, a już wiele osób wyskakuje z Xawery, Xavier itp. Coś czuję, że będą takie same przeprawy jak z tą nieszczęsną wymienianą już Viktorią...

Moja corcia bedzie miec na imie Maja;-) wiem ze teraz duzo Majek ale my nie mieszkamy w Pl a nawet jak kiedys wrocimy do Pl to wtedy beda juz inne na topie:p mi sie tez podoba Weronika, no ale podoba sie tylko mi a to wspolna decyzja;-) Tak jak dziewczyny pisza wersja bardziej przez W niz V. Bo ludzie slyszac takie imie kojarza przez W i nie bede zwracac uwagi ze jest przez V;-)

reklama
mam przyjaciółkę Milenę..choć cale życie to Mela, Melka dla mnie:-D- jesli to prawda ze imiona sa częścią charakteru to Milena to twarda babka!!szalona i raczej z tych "niegrzecznych" dziewczynek :-)

Do góry