reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dziewczynki

reklama
Właściwie tak czytam te propozycje i współczuję przyszłym mamom konieczności wyboru! Tyle imion jest pięknych:szok:

W języku polskim raczej nie występuje imię Teonia, chociaż z pewnością kiedyś mogły się jakieś jednostki trafić. Znalazłam formę Teona, imię pochodzenia greckiego, też w Polsce nie było nigdy popularne. Właściwie to dziwne, bo Teona, Teonia oraz męskie Teon, Teonas nie brzmią wcale egzotycznie, są łatwe, wygodne w użyciu, wdzięczne, nic tylko nadawać.

Tosia to piękne imię,chociaż już bez zdrobnienia nie prezentuje się tak ładnie,zresztą podobnie jest w innych przypadkach. Paulina i Patrycja to jak dla mnie bardzo podobne imiona i można wybrać inne,nie tak popularne jak te powyższe:)

Witam, zastanawiam się nad imieniem dla drugiego dziecka. Razem z mężem wytypowaliśmy już kilka: Marta, Justyna, Kasia lub Wiktoria. Kasia mnie najbardziej przekonuje, jest delikatne i bardzo pasuje do dziewczynki. Jakie macie nastawienie do tego imienia?

Marta i Kasia były dość popularne w mojej młodości. Justynek znam kilka, a Wiktoria nadal jest chyba dość popularna.
O ile Wiktoria i Marta nie są moimi ulubionymi imionami, o tyle Justynka i Kasia dobrze mi się kojarzą. Kasia jest uroczym imieniem, może być delikatną Kasią, Kasieńką, lub tez silną Katarzyną. Znałam też dziewczynę używającą imienia Kachna i naprawdę do niej pasowało.
Przyznam się, że przez wiele lat było to imię dla mnie o zabarwieniu szarym, nijakim, ale z czasem zmieniłam nastawienie i uważam, że jest ono urocze i ciekawe.

reklama
Do góry