reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka

Noah - mi to bardziej pasuje jako imię dla dziewczynki. Moim zdaniem z jego brzmienia powinna wynikać płeć.

Ostatnia edycja:
reklama
jak jeszcze nie wiedziałam co siedzi w moim brzuszku wszyscy obstawiali, że chłopak i jak powiedzieliśmy, że będzie Szymon to nikomu się nie podobało, później samo jakoś zmieniło nam się na Grzegorza, bo Szymków podobno dużo jest - taka moda, no ale Grzegorz też miał swoich przeciwników, parę tygodni temu Pani doktor powiedziała, że na 90% będzie dziewczynka i spekulacje odnośnie imienia w rodzinie ustały, teraz jest spokój bo imię które wybraliśmy dla dziewczynki nie budzi już takich kontrowersji. A to imię to Agatka :) chociaż nie wykluczone, że podobnie jak w przypadku chłopaka też jeszcze coś się nam pozmienia :)

A ja się mogę już pochwalić, że po wielu bojach i dyskusjach postawiłam na swoim i będzie Tomcio :) Zawsze podobały mi się zwyczajne, polskie imiona i tak zostanie :) Chociaż łatwo nie było obalić mężowego Maksa :/ OMG...jeszcze mi ciary przechodzą...nie chcę nikogo urazić...jeśli ktoś poczuje się dotknięty to z góry przepraszam, ale Maks kojarzy mi się tylko z dwoma psiakami na osiedlu :(

Ja też stawiam na tradycję, mamy tyle polskich imion, że niepotrzebne nam jakieś zagramaniczne zapożyczenia :) no ale oczywiście wszystko rzecz gustu

Asinka no to super, wreszcie i ja znalazłam kogoś blisko:) Gdzie zamierzasz rodzić? A może uczęszczasz do jakiejś szkoły rodzenia? Ja mam wiekszość rodziny w Czechowicach i pewnie my też będziemy się tam kiedyś budować.

Traschka, jeszcze nie wiem, gdzie będę rodzić. Myślałam o Wojewódzkim, ale jak wyjdzie, to się okaże :p Co do szkoły rodzenia, to nie chodzę i nie zamierzam. Ja jak na razie mieszkam w Czechowicach, ale już w przyszłym roku - ITALIA wita :)
A Ty gdzie zamierzasz rodzić??

Asinka ja będę rodzić na Wyspiańskiego, mam tam lekarkę więc może doda mi to trochę otuchy. Ale tak naprawdę opinie o wszystkich miejscach są bardzo podobne.
Italia mówisz! Pięknie! Będziesz miała cudowną pogodę i wspaniałe jedzenie, ja kocham Włochy:)

reklama
Dziś weszłam do takiego butiku z różnościami i spodobały mi sie literki . Tak jakby drewno pomalowane białą farbą i wytarte papierem ściernym na stary styl.Pomyślałam że kupie je i szukałam imienia mojego synka okazało się że brakuje literki T.Strasznie byłam zdegustowana tym bardziej że panie nie umiała określić czy będzie jeszcze dostawa tych literek.
Wyszłam bardzo niezadowolono,bo już miałam koncepcję i już widziałam jak one pięknie wyglądają na ścianie lub na drzwiach wejściowych do pokoju dziecinnego........
I nagle coś mnie olśniło,bo czasami myśląca mi się włącza.Poleciałam z powrotem do tego butiku i zaczełam szukać innych literek..........i wybrałam i były wszystkie te które potrzebowałam:-):-):-)Poprostu wróciłam do swojego pierwszego wyboru imienia .Normalnie jestem sama zaskoczona tym co zrobiłam,a niedobory w sklepie mi w tym pomogły:-D
Czyli oficjalnie ogłaszam że kicham na to co inni mówią ,Mój drugi syn będzie miał na imie BENJAMIN i kropka.
Aha nie pomyślcie sobie że zmieniłam zdanie z powodu tych literek,ja poprostu wierze w przeznaczenie myśle że taki własnie dzień musiał nadejśc,musiałam wejśc do sklepu musiało w nim brakować tej literki itd.
Zaraz cyknę zdjęcia i pokaże te słynne literki co to zmieniły moje życie:-):-):-D:-D

Do góry