reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imię dla dziecka

No nie znam płci... Lekarz tak na 100% nie powiedział, że to dziewczynka...

Mój Mąż "zgodził się" na Antosia, ale oczywiście dał ultimatum

uwaga- ma być Antonii Józef :confused:

Ja jak to usłyszałam to zobaczyłam 99 letniego dziadka...

Wiem, że w sumie 2 imienia się nie używa...
Ale nie jestem przekonana...

Co myślicie? Tragedia nie?

reklama
Agatka, ja bym się tym Józefem nie przejmowała... u mnie będzie Szymon Janusz - mnie się Janusz w ogóle nie podoba, ale tak miał na imię mój dziadek i tata M., zatem zgodnie z tradycją rodzinną (i u mnie i u M. nadaje się drugie imię na cześć kogoś ważnego w rodzinie) wspólnie uznaliśmy, że to imię powinniśmy wybrać...

A ja nie nadaje drugiego imienia...u nas nikt nie ma

Agatka z z tym Józefem to mi się przypomniało przy okazji jak nasz kumpela z grupy na studiach była dziewczyna co się nazywała Magdalena Nowakowska i na tym samym roku w innej grupie tez takowa była...no i co...żeby na listach czy w dziekanacie było rozróżnienie wpisywali obu dziewczynom drugie imię wszędzie...no i nasza Magdalena na nieszczęście (jej jak mówiła)miała i ma na imię Gertruda po babci, no i ciągle wisiało przy niej to imię...tamta druga miała Marta wiec już znacznie lepiej....

a ja chyba nienormalna jestem...
bo to imie Alicja nie przemawia jednak do mnie...
kurde nooooo...
wsztyscy sie chyba przyzwyczaili juz do imienia Alicja :sorry: Nawet synek juz tak gada do brzusia... ale wkurza mnie jak mowia Alka albo Ala :confused2: nie wiem czy zdecyduje sie na to imie, no kurde cos mi nie pasi choc juz wszyscy zaakceptowali mi cos nie pasi nooooo:sorry:
Ja bym Alicja z Michalinka zamienila :sorry:
Ale jak synkowi mowie ze moze ladniej Michasia niz Alicja, ze chyba inne imie mamusia da, to mlody mowi mi ze zloscia w glosie "nie no mama przeciez to Alicja" :sorry:

Larvunia, w każdym imieniu można znaleźć jakieś "ale"... Ty i Twój mąż musicie poczuć że "to jest to" a resztą się nie przejmujcie... może w Waszym przypadku lepiej byłoby poczekać do porodu i wybrać ostatecznie między Alicją a Michaliną jak już zobaczycie jej buźkę słodką:)?

Larvunia to chyba normalne że do końca nie można się zdecydować. U nas ma być Ania . Wszyscy do brzuszka mówią a ja coraz bardziej się waham , zawsze podobało mi się imię Agatka i Hania ale reszcie się nie podoba. Tez w kropce jestem i tyle.Alicja to piękne imię i na szczęście nie tak popularne jak inne .Wydaje mi się jak się dzieciaczki urodzą to dopiero będziemy imion pewne!

Agatko piękne imię, mam dziadka Józia :)

Silva Uwielbiam wszystkich Januszów! prawdopodobnie gdybym miała syna to nazwałabym go Janusz. Mój szwagier tak się nazywa i mówią do niego tak fajnie Jano :)

Larvunia ja myślę tak jak Silva, może lepiej poczekać do porodu i wtedy sama zobaczysz? MI Marysia też pomału zaczyna się "nudzić":) ALe raczej zostanie. Inaczej będzie jak bedziesz już mówiła do córeczki, nie do brzuszka bo to jednak zawsze większa abstrakcja.

reklama
Larvunia my reszcie mówimy ze mamy 3 imiona upatrzone i poczekamy do porodu, wtedy zdecydujemy które do małego pasuje najbardziej i wybierzemy to. Choć najbardziej nam sie podoba Mateusz, to mamy jeszcze Tymoteusza i Bartusia.
A Alicja naprawdę piękne imię, jak bym miała córeczkę na pewno by sie tak nazywała :-)

Do góry