reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imię dla dziecka

reklama
U mnie problem z imieniem dla chłopca, M chciał Wiktor ale ja odrazu powiedziałam, ze nie. szukam takiego imienia, które nie bedzie zbyt wymyślne, miało fajny skrót czy zdrobnienie, no i żeby co drugie dziecko w piaskownicy nie miało tak na imie.
Moja córa miała być pierw Magda, mąż nie chciał wiec wymyśliłam Aniela lub Jagoda, Jagode odrazu skrytykował ze to owoc nie imie a Aniela ze to takie stare imie wiec wyszła Amelia ale teraz w piaskownicy same Amelki:no:
Narazie mam Szymon albo Grzesiek.

Dla mnie Jaśmina super! Jaśminka- no ślicznie po prostu:)

mgordon- teraz jest jakiś wysyp Szymków, więc ja polecam Ci Grzegorza:)) A Wiktor też fajne, takie męskie.

u mnie Marcelek mial byc najpierw Szymkiem ale szybko zmienilam na Marcelka i juz tak zostalo, z reszta prawie od razu wiedzialam ze bedzie Marcelek i jest ;-)
Ja tez bym wolala Grzegorz niz Szymek, patrzac na wysyp Szymkow ;-) Z reszta mam brata Grzeska, super facet :tak:;-)

....Jaśminka, Minia heheh smiesznie brzmia te zdrobnienia, ale samo imie strasznie urocze i sliczne co nie ...
dobrze ze mamy jeszcze czas :-)

Ignaś super!:) takie ciepłe.
A Antosia to my mieliśmy mieć, ale stwierdziliśmy, ze zbyt popularne- teraz wszędzie małe Antki! A my chcieliśmy koniecznie coś oryginalnego i chyba udało się- o drugim małym Mieszku jeszcze nie słyszałam...:)
Tak czy siak oba te imiona (Antoś i Ignaś) pasują do imienia Twojej córeczki, chyba bardziej niż Grześ .

Larvunie- u Ciebie trzymam kciuki za Jaśminkę;)
MI podobnie jak Tobie Alicja b. się podoba, ale Ala już nie.

Larvunia - Jaśmina - ładnie. Ja w ogóle kocham takie "roślinne" imiona - Jaśmina, Kalina, Róża, Jagoda...

mgordon - Ignaś bardzo ładnie, też się zastanawiałam, ale już dorosły Pan Ignacy średnio mi się podobał więc wybrałam Szymka. Antoś też ładnie. Grześ też:)

reklama
Do góry