reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka

A ja wczoraj wieczorem w końcu wpadłam na trop! Spodobało mi się imię Szymon i mojmu lubemu też. Już myślałam, że to to, ale w nocy przypomniało mi się, że moja przyjaciółka kiedyś mówiła, że jak będzie miała synka to nazwie go Szymuś. Napisałam więc do niej o północy esa, czy nadal chce Szymona. No i mi odpisała, że planuje Szymona albo Maję i głupio jak by było dwóch Szymków:/

I znowu zostałam z niczym. Przecież jej nie ukradnę imienia.. wiecie jak to jest. Jak ja bym nazwała tak synka, to ona już pewnie nie (bo jesteśmy bliskimi przyjaciółkami) i byłoby jej przykro. Mimo tego, że ona jeszcze nie planuje dzieci... ech. Szukam dalej...

silva...a ja bym się nie przejmowała...akurat ja mam podejście takie że kto pierwszy ten lepszy a to przyjacółka a nie siostra czy brat...więc ja bym dała Szymon i nie sugerowała się że koleżankami...najpierw dziecko trzeba mieć i nazwać a nie rezerwować sobie na 10 lat wcześniej :)

Silva
Misialina ma rację, do tego nie wiadomo czy prawie będzie miała synka, jak nawet nie planuje jeszcze dzieci...Mojej przyjaciółce też sie podoba imię Szymon (czyli imię które my wybraliśmy dla chłopca) i tez miał nazwać swojego synka tak i rodzi 2 miesiące przede mną, ale jej mąż niezbyt zachwycony imieniem i zmienili na Mikołaj...gdyby jednak nie zmieniła zdania, ja bym nie patrzyła czy ona tak nazwała synka czy nie, miałybyśmy Szymków dwóch...:-)

u mnie jakoś rodzice nie marudzą na wybór imienia :) cieszą się z "wnusi Hanusi" a mąż mówi do brzuszka "Hanusia tatusia" albo "Hanulka tatulka" ;) ja ze względu na kopniaki mówię do małej Hanka skakanka :D

Świetne te porównania....bardzo mi się to spodobało...:tak:

reklama
Dzięki Mysia, moja mama też mówi że mam to olać, poza tym imię Szymon bardzo przypadło jej do gustu:) No ale ja się jeszcze z tym prześpię. Tak długo nie mieliśmy żadnego imienia, a teraz spadło na nas tak nagle więc muszę się otrząsnąć;)

Silva, Szymon to bardzo ładne imię Też bym je rozważała, gdyby nie to że bliska kuzynka męża ma syna Szymonka. Również moim zdaniem nie powinnaś się przejmować koleżanką, skoro Tobie się bardzo podoba.

No to i ja sie pochwale, Myslimy o imieniu Viktorek dla naszego skarbeczka :)) Czy ktos juz o nim myslal?

Silva, Szymon to śliczne imię :) I popieram dziewczyny w tym co piszą, że nie powinnaś się zastanawiać nad tym, że ktoś inny "planuje" tak nazwać dziecko. Przecież nigdy nie wiadomo czy koleżance się nie odwidzi i czy w ogóle synka urodzi ;)

Ogitu, Viktorek też ładnie :)

Ja mam nadal problem z imieniem dla córeczki :(

Kochane a co myślicie o imieniu Liliana dla dziewczynki?
Niestety nie wiem jeszcze czy to będzie chłopiec czy dziewczynka i nawet nie mam wybranego jakiegoś konkretnego imienia ale dzisiaj tak trochę je przeglądając moja uwagę przykuło to imię. Wcześniej jeszcze myślałam nad Nadia ale mojemu M się nie spodobało.

A mi się strasznie podoba imię Nadia.Moja koleżanka nazwała tak swoją córeczkę-śliczna z niej dziewczyneczka!!Ma dopiero 1,5 miesiąca i jest taka słodziutka... :tak:

reklama
Mi tez bardzo podoba się Nadia ale mojemu partnerowi niestety nie i nie daje się przekonać.Strasznie uparł się na imię Gośka mi osobiście w ogóle się nie podoba. A co wy sądzicie o tym imieniu?

Do góry