reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka

silva ja też jak dziewczyny uważam,że nie trzeba się zastanawiać czy ktoś tak da dziecku na imię czy już dziecko i takim imieniu ma.mi się podoba też MICHALINA a ma już córkę o takim imieniu moja bliska koleżanka i co z tego? druga z kolei ma kota o tym imieniu i ona nie chce,żeby moje dziecko się tak nazywało:baffled:

reklama
silva ja też jak dziewczyny uważam,że nie trzeba się zastanawiać czy ktoś tak da dziecku na imię czy już dziecko i takim imieniu ma.mi się podoba też MICHALINA a ma już córkę o takim imieniu moja bliska koleżanka i co z tego? druga z kolei ma kota o tym imieniu i ona nie chce,żeby moje dziecko się tak nazywało:baffled:

:szok:

To jej przeszkadza???
Moja znajoma powiedziała, że miała kotkę o imieniu Gaja, a ja tak chciałam nazwać córeczkę. Powiedziałam jej, że jak fajna kotka, to fajne imię, a ona na to, że wiedziała, że się nie obrażę za to porównanie, bo obie jesteśmy zboczone na punkcie zwierząt. I obu nam było wesoło, ale żadna nie miała żadnej za złe... Ludzie nigdy nie przestaną mnie zadziwiać :baffled:

moja sasiadka byla kiedys ze swoim synkiem leonem na spacerze i woła leoś do domu idziemy,, a koło niej też pani woła leoś hehe i anka patrzy jakie dziecko idzie......a tu pies leci hehehe :)))

mi moja mama mowi ze bedzie w domu parka bo pies ozzy - oziutek a wnuczek beniu - beniutek ;) podoba mi się to zestawienie i nie mam nikomu tego za złe..

co innego tesciowa ktora specjalnie wbija szpile i dokucza....maz wreszcie po mojej prosbie sie jej postawił i powiedział ze kategorycznie nie zyczy sobie zeby mowila do dziecka bąbelek bo mnie jest przykro.... z wielkim trudem ale powiedziała że ok.... :angry::crazy:

u mnie jakoś rodzice nie marudzą na wybór imienia :) cieszą się z "wnusi Hanusi" a mąż mówi do brzuszka "Hanusia tatusia" albo "Hanulka tatulka" ;) ja ze względu na kopniaki mówię do małej Hanka skakanka :D

Ludziom zazwyczaj imiona kojarzą się z mniej lub bardziej lubianymi osobami, stąd awersje żeby wnusio czy wnusia nosiła źle kojarzące się imię :) Ja nie widzę nic złego w mówieniu do malucha "bąbelku" "perełko" "słoneczko" sama pewnie tak będę mówiła :D

ironia gratuluję postawy męża :-) nareszcie, a i najlepsze życzenia dla niego, bo to chyba dziś ma urodzinki no nie?

reklama
Ironia, gratuluję postawy męża :-) Oziutek i Beniutek - fajowo :-D

A moja mam już zaczęła mówić do brzuszka Edgarek, choć jak sama przyznała, ciężko jej było na początku przetrawić to imię, bo takie twarde i surowe jest. Jednak ma zdrowe podejście i jest zdania, że to sprawa rodziców, jak nazywają dziecko. Jej nie pozostaje nic innego, jak przywyknąć :-)

Do góry