reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dziecka

no niestety tusen moze zrobiła to nieświadomie po prostu tak czasem jest :)
aczkolwiek w przypadku mojej tesciowej nawet to jej nieswiadomie wydaje sie być głupkowato wtrącające się :) dlatego jestem agresywna

mnie beniamin kojarzy się:z kotkiem który nazywał się benny kuleczka, mojemu kojarzy sie z beniaminem słoniem, którego bardzo lubił....no i beniu to bardzo ładne zdrobnienie :)

reklama
Dokładnie ,każdemu inaczej się kojarzy.
Mnie się Benjamin podoba od czasu kiedy to Robert Gawiliński(Wilki)dał tak na imie jednemu z bliźniaków swoich.Pomyślałam wtedy jakie piękne imie.Jednak nie zdecydowałam się na nie, rodząc Aleksandra.Dopiero teraz moje marzenie miałao sie ziścic,i prysło jak bsńka mydlana:-(
Nic,jest wiele pieknych imion.Nie jest też powiedziane że nie wróce do niego.......ale bynajmniej nie na tym etapie.
Póki co życzę Ci już ironia pociechy z Twojego Bena ,i utrzesz nosa teściowej:-D:-p

Mi też się bardzo podoba imię Beniamin i kojarzy mi się ze słonikiem Beniaminem...

Wiecie co ja też się spotkałam już kilka razy z negatywnymi odczuciami co do imienia które wybrałam dla swojej córeczki.Nie każdemu się przecież ma podobać??Prawda??Najważniejsze ,że mi się podoba!!Mam troszkę inną sytuację z moim D. bo jemu imię Gracja się nie podoba, ale ja nie potrafię już inaczej mówić na brzuszek.I nawet jak mu się nie podoba to tak już pozostanie i kropka.Z synkiem było tak ,że też nie podobało mu się imię jakie wybrałam...miał być Wiktor-uległam i jest Igor.Teraz nie ulegnę na pewno!!

Słuchajcie, jako, że tutaj opisywałyście swoje spostrzeżenia i odczucia w stosunku do Teściowych to uprzejmie przypominam, że dziś Dzień Babci :-)
no wlasnie i czeka mnie dzis wizyta u tesciowej, ciekawe czy beda jakies komentrze odnosnie imienia mojego synusia:angry:
trasha nie wiem dlczego ale to imie marysia jakos pasuje do ciebie i twojej coreczki:)
benio...no orginalne, poczatkoqo nie wiedzialam jak zareagowac na to imie bo rzadkie ale przypomnialo mi sie ze mam super kolezanke i mowimy na nia Benia i beniek to faktycznie przyjemne imie:) a bastian...w sumie pierwszy raz slysze ale dosc przyjemne dla ucha
:) jak to imie sie zdrabnia???

Ostatnia edycja:
marta dzięki :) Może dlatego pasuje, ze jestem taką sierotą?? :)))

Ja mam kolegę Bena, uwielbiam go! Facet jest przed 50 a ma energii za dwóch nastolatków! Bardzo dobry człowiek, nawet czytał ewangelię na naszym ślubie:)

reklama
katamisz Gracja bardzo ładne imię. Moja znajoma ma syna Gracjana - bardzo inteligentne dziecko.
A brat mojej przyjaciółki dał na imię synowi - Tristan. I nikt mu się nie przyczepiał. W sumie to my wymyślamy imiona dla naszych dzieci, czy nasi rodzice też mieli takie problemy?
Moja teściowa i mama powiedziały mi, o dziwo, zgodnie że jakie wybierzemy takie zaakceptują byleby nie ośmieszało dziecka. A nasze propozycje przypadły im do gustu :-)

Do góry