reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dziecka

reklama
ja na szczęście wypracowałam metodę mojego taty posłuchać pokiwać głową i zrobić po swojemu :)
wkurza mnie tylko teśćiowa z tym swoim wiecznym....nie chce ci nic mówić, ALE...
już nie bedę nic mówić nt wychowania mojego dziecka bo ona ciagle debilności swoje prawi....a za przeproszeniem..g,,,,,, wie !! :[

no sorry ale jak ktos chce o czyms rozmawiaco czym nie ma pojecia (tu o rozowju moralnym akurat cos mowilam) to niech lepiej siedzi w kącie ghr...strasznie nie takie durne zabobony i teksty irytują :(

Tusen, Benjamin baaaardzo mi się podoba !!! Mia-Maria też !!! ech ... a może się jeszcze okaże, że są bliźniaki dwujajowe i nie będzie trzeba z żadnego rezygnować ;-)

wybrałam jeszcze kilka innych :)

Beniamin
Mikołaj
Tymon
Cyprian
Bernard

Ja bym chciała takie imie, które można zdrobnić do dziecka i które by pasowało do nazwiska....np cyprian...tylko boję się że będzie się kojarzyć z cyprian kamil norwid ....ale pasuje mi do niego cypisek :)

Ironia mój Aleksander miał myć Amadeuszem,ale mężowi sie kojarzył tak jak Tobie Cyprian.Ale ja miała w szkole kolege Cypriana i nikomu sie nie kojarzył.

JoL zawsze chciałąm bliźniaki.Ale raczej jedno będzie ku zadowoleniu maojego synka,bo jeszcze niedawno żartowaliśmy z męzem ze jak będa bliźniaki to bedzi musiał oddstąpić swój najwiękiszy pokój :-)Mina mojego synak na wieśc o tej zmianie......bezcenna:wściekła/y:

Ironia ku zadowoleniu maojego synka,bo jeszcze niedawno żartowaliśmy z męzem ze jak będa bliźniaki to bedzi musiał oddstąpić swój najwiękiszy pokój :-)Mina mojego synak na wieśc o tej zmianie......bezcenna:wściekła/y:
mój nie chce oddać swojej kołderki:-D, mam dla niego większą,którą teraz układam między łóżkiem a ścianą,żeby mu było wygodnie,ale nie chce oddać,mówi,że dla dzidziusia kupimy nową-80 zł:-p no cóż

Oj, zołza, zdziwiłabyś się- ja znam dwie małe chanelle (czy jak tam to się pisze?) i obie są z ubogich rodzin...
Moja mama i ciotka są psychologami i mówią, że zawsze jak przyjdzie do poradnii dziecko o imieniu Anastazja, Roksana, Chanelle, Vanessa, Afrodyta itd., to często jest z patologicznej, alkoholowej rodziny.

Moja teściowa nigdy wprost nie mówi, że jej się coś nie podoba, ale b. mnie irytuje swoim zachowaniem. Mówię jej, że będzie Mieszko a ona "ee, dla mnie to będzie żabunia- tak będę mówić do niego, albo niuniuś" niech no spróbuje. W ogóle ona jest taka infantylna, ze czasem już nie wytrzymuję. I kupuje takie badziewie dla naszego synka, że już się obawiam chwili kiedy zacznie nas tym wszystkim obdarowywać... na szczęście póki co nie może się rozstać z tymi rzeczami i kumuluje je u siebie w szafach .

Ironia, a mi się podoba jeszcze Witold (dla dorosłego) Witek (dla nastolatka0 i Wituś (dla szkraba)
oraz
analogicznie Jerzy, Jurek a na małego można wołać Jerzyk:)))
co Ty na to?
A Staś?

Ostatnia edycja:
Ja też znam Chanelle... dziewczynka z bardzo biednej rodziny, która obecnie jest jedną z najlepiej zapowiadających się młodych skrzypaczek w naszym kraju. Uczy się w szkole w Bielsku.

Czytam o waszych teściowych i czuję taką wdzięczność za moją... to jest cudowna kobieta. SPokojna, dobra i bardzo mądra. Nie ma żadnego problemu z dogadaniem się, jest tolerancyjna i nigdy nie narzucała mi swojego zdania. Naprawdę jak czytam wase opowieści to zaczynam to doceniać!

reklama
tusen - tylko problem z tym ze dziecko ma dwa nazwiska i brzmi troche jak cyprian kamil norwid :) nie wiem czy to źle...

no to musicie pokombinować,jak będzie najlepiej.Ja myśle że to kwestia osłuchania się, wiadomo że do dziecka nie będziecie odrazu mówić z imienia i nazwiska.
Kiedyś jedna z moich podopiecznych zwróciła uwage ze nie pasuje Aleksander Jan(tak ma mój syn),i ze bardziej pasuje Jan Aleksander........to prawda.Ale ja nie nazywam go dwojgiem imion,drugie nadałam z uwagi na jego pradziadka,a nie z uwagi na brzmienie.

Aestima Kiedy Olek sie urodził dużo osób chcialo nazywać go Aleks,strasznie ubolewałam nad tym.Moja mam powiedziała zebym pamietała że tak jak ja będe mówiła na dziecko tak samo beda mowili inni.I tak rzeczywiście było.
Ważne żeby uświadoamiać dziecku od poczatku jak naprawde ma na imie.
Olek był zawsze Olkiem,ale gdzieś umkneło mi jego pełne imie,a w zasadzie to że od czasu do czasu powinnam mówic do niego Alekasnder.
Kiedy przyjechaliśmy tu (tutaj nie ma zdrobnien od imion)musiałam nauczyc go jego imienia,jakiego doznal szoku jak sie dowiedzial że on nie nazywa sie Olek i że beda dzieci mówili do niego Aleksander.Na szczescie dał sie przekonać do jego używania ,ale nie ukrywam że ten błąd uważam za jakąś porażkę wychowawczą.

Do góry