reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imię dla dziecka

Mieszkamy w Niemczech, slubny jest Wlochem.
A mężuś gotuje Ci rożne dobre przysmaki kuchni włoskiej? (ja lubię kuchnię różnych stron świata, nie ukrywam że najbardziej chińską ale na Chińczyka bym się nie skusiła :sorry2::-D). Imię to zawsze przy drugim dziecku możesz dać polskie :tak::-)
Mi zawsze się podobał zestaw imion Anna-Maria :tak::tak: No ale ja już mam imię wybrane dla dziewczynki - jeśli się okaże że to dziewczynka :nerd:

Justynka, zazdroszczę że bez problemu mogłaś się zdecydować się na imię męskie, ba ja z tym mam niezłą zagwózdkę :dry::dry: przeglądam spis imion i ..ciemność, widzę ciemność :szok::sorry2:

reklama
barmanka79 - moj maz jest kucharzem :-D. Niestety w domu to ja rzadze w kuchni, on najbardziej lubi nasze pierogi, bigos i golabki. Sam gotuje ze dwa razy w roku. Co do imion to ja jestem Anna Maria.

barmanka79 - moj maz jest kucharzem :-D. Niestety w domu to ja rzadze w kuchni, on najbardziej lubi nasze pierogi, bigos i golabki. Sam gotuje ze dwa razy w roku. Co do imion to ja jestem Anna Maria.
Ty sadystko!! :-p:-p:-p Jak możesz kucharza do kuchni nie dopuścić:-D:-D Nie rób tego dziewczyno bo mąż z wprawy wyjdzie :sorry2::-D
A jak się do Ciebie rodzina/znajomi zwracają? Wymieniają dwa imiona? Bo jak tak to fajnie - tak mi się podoba :tak::tak:

My mamy jedno nazwisko, ale dosyć długie i chciałam w związku z tym jedno imię. Ale mąż się upiera, że imion nigdy dość, więc chyba damy dwa. W sumie, to u mnie jest taka tradycja w rodzinie, ze synek ma drugie imię po tacie a córka po mamie:)

barmanka jeśli chodzi o chińskie jedzenie,to mam okazję jeść ugotowane przez oryginalnych chińczyków,bo u nich pracowałam i przyznam,że są rzeczy pyszne jak dla mnie,ale też takie,których bym nie tknęła:baffled:(co do psów,to piją wodę ,samych jako takich nie jedzą,o kotach nic mi nie wiadomo).....i naprawdę sama się ich o to pytałam,po prostu taka kultura,a co do poślubienia Chińczyka to w życiu-brudasy,brudasy i jeszcze raz brudasy,poza tym leje tą swoją Chinkę przy ludziach i pijak straszny:cool:

ja lubię czytać o kobietach w tych krajach jak są prześladowane,mówię wam cieszmy się ,że żyjemy w takim kraju,bo one to dopiero maja przekichane:no:
forever może się wymienimy obserwacjami?
Chińczyki charchają i plują w moim przypadku do kosza przy kasie,gdzie obok my stoimy i klienci,albo dłubią w uszach przykładowo on swoim pazurem,albo np obcinaczką do skórek:cool:,też przy ludziach.o obcinaniu paznokci na sklepie nie wspomnę,a zaplecze i ich kuchnia to w ogóle masakra

Ty sadystko!! :-p:-p:-p Jak możesz kucharza do kuchni nie dopuścić:-D:-D Nie rób tego dziewczyno bo mąż z wprawy wyjdzie :sorry2::-D
A jak się do Ciebie rodzina/znajomi zwracają? Wymieniają dwa imiona? Bo jak tak to fajnie - tak mi się podoba :tak::tak:

Ja bym go z checia wpuscila do garow, ale on ma serdecznie dosc gotowania w restauracji, aby jeszcze w domu gotowac. Tak wiec klasyczny podzial rol. Znajomi i rodzina w Polsce mowili do mnie zawsze Ania/Anka (o tym ze mam podwojne imie dowiedzialam sie w wieku 12 lat), a tu w Niemczech Ana. Jednak oficjalnie wszyscy zwracaja sie do mnie pelnym imieniem.

reklama
Justynka1-o Boże.... ??? A gdzie Ty mieszkasz????:szok:
Arabowie dewastują wszystko w ciągu chwili, wyobrażacie sobie co należy robić aby bęben w pralce przerdzewiał i sama obudowa..... Pralka stała w normalnym bloku....:eek: Brudasy wokoło, ale higiena osobista a i owszem...:crazy:
Wietnamczycy nie otwierają okien wcale i gotują takie rzeczy, że po kilku miesiącach ściany są tłustożółtobrunatne i trzeba je malować kilka razy naprawdę dobrą farbą, aby były znowu białe. :baffled:

Do góry