reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imię dla dziecka

reklama
Dokładnie Zołza. W mojej rodzinie jest Aleksander, chłopiec w tym roku jest w drugiej klasie i nikt nie zwraca się do niego inaczej niż Aleks. Rodzice od urodzenia tak go przedstawiali.

ironia nie ma się nad czym zastanawiać;-):-)
barmanka u nas z tą Kaliną nie chodzi o to,że nie podoba się ,bo wszystkim się w zasadzie podoba,jeszcze nikt nie powiedział,że nie fajne,ale mój D.się złościł,że ja znowu wybieram imię jak przy I-szym dziecku,ale juz chyba przywykł do tej Kaliny:tak:
a dla chłopca też chcę Aleksander i wolałabym ,żeby wołali Aleks mimo wszystko

my tak od początku będziemy wołać do Młodego (o ile to on siedzi w moim brzuchu), więc reszta rodziny i znajomych też to podłapie :-)
wiem sama po sobie- mam na imię Agata a jedna Ciotka raz do mnie powiedziała ACIA i tak zostało...
(nienawidzę jak tak do mnie mówią!!!)

Oczywiście teraz to robią tylko, żeby mnie wkurzyć, bo mówili tak jak byłam młodsza.
Więc z Naszym Aleksandrem- ALKIEM też nie będzie problemu ;-)

Mnie też sie bardzo podoba imięAleksander, ale nie zniosłąbym, zeby mówili na niego Olek, wiem, że jest imię Alex, i można takie zarejestrować w USC...myśleliśmy nad tym, ale raczej bedzie Szymon, choć coraz bardziej zmieniaja mi sie opcje...do porodu jeszcze troche zostało, wiec sie okaże...

Tez mam nadzieje, ze do naszego Alessandro nikt w Polsce nie bedzie mowic Olek, prawdziwy skrot to Sandro (lub "Ale" - w Polsce nie przejdzie), a moja corka chce koniecznie Alexa. Teraz tylko mysle nad drugim imieniem.

reklama
Do góry